Recept van Yvonne - Wortelsalade

Rauwkost - 8 personen

Wortelsalade

Een simpele salade van geraspte wortel. Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een oudhollands slaatje. Even een tip of twee:

  • Gebruik hele penen. Voorgeraspt kan natuurlijk ook maar die zijn gemiddeld iets droger, niet zo sappig.
  • Maak de wortelsla een dag van tevoren. Dan marineert hij mooi door en wordt hij extra lekker.

Bereiding:
Rasp de wortel met een fijne rasp in de keukenmachine. Los de suiker op in een eetlepel heet water. Vermeng de geraspte wortel met olie en azijn en voeg de gesmolten suiker toe. Van tevoren maken en een nacht in de koelkast bewaren. Meng voor het opdienen de salade nog een keer goed door elkaar.

Ingrediënten

300 gram Winterpeen
1 el. Suiker
. Of een halve el. plus:
1 el. Blanke rozijn (eventueel)
naar smaak Witte wijnazijn
naar smaak Zout en witte peper
flinke scheut Zonnebloemolie
. Of:
flinke scheut Druivenpitolie

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine