Recept van Mats - Gomazu

Heerlijke Japanse saus voor bij de Teppan Yaki - Saus

Gomazu

Een zachte dressing op basis van sesamzaad. Heeft in de verte iets weg van humus. Wordt veel gebruikt in de Japanse keuken, bijvoorbeeld bij teriyaki en teppan yaki.

Voorbereiding:
Even dashi maken. Klik hier voor het recept.

Bereidingswijze:
Rooster de sesam in een pan zonder toegevoegd vet. Maal de zaadjes fijn in een vijzel. Voeg de andere ingrediënten toe. Goed mengen. De saus moet smeuïg zijn. Als ie te dik is kunt u wat dashi toevoegen. Eventueel, voor een extra zuurtje, wat komezu (rijstwijnazijn) toevoegen. Klaar!

Ingrediënten

3 el. Sesamzaad
6 el. Kikkoman
2 el. Mirin
. Of:
2 el. Sake
1 Citroensap
2 el. Dashi (klik voor recept)

Eventueel:

naar smaak Rijstazijn

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel
Koekenpan