Recept van Mats - Chuka wakame

Een heerlijke Japanse zeewiersalade

Chuka wakame

Chuka wakame is een salade, gemaakt van wakame, een zeewiersoort. Deze salade is erg bekend in de Japanse keuken. Hij is in Nederland inmiddels in veel winkels te koop maar zelf maken geniet uiteraard de voorkeur. Chuka wakame is erg lekker als bijgerecht bij Teppan Yaki.

  • Spoel het droge zeewier af en leg het te weken in een kom met schoon water. Haal het af en toe uit elkaar als het aan elkaar plakt. Het zeewier zwelt fors.
  • Haal de wakame uit de kom en laat uitlekken op een schone kaasdoek.
  • Snij de bladen zo fijn mogelijk, het liefst met een santokumes.
  • Doe de zeewierslierten in een kom, voeg alle ingrediënten toe en vermeng goed.

Tip: chuka wakame is lekker na een uurtje of twee.

Ingrediënten

30 gram Wakame (gedroogd)
1 volle el. Lente-ui
2 el. Kikkoman
1 el. Rijstazijn
1 el. Mirin
½ el. Sesamolie
2 el. Sesamzaad, geroosterd

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Kaasdoek
Santokumes