Recept van Mats - Pasta met kastanjechampignons

Pasta ai funghi - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met kastanjechampignons

Simpel en waanzinnig lekker: gewoon een bord heerlijke pasta met een ragfijn uitgebalanceerde saus. In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.

Ingrediënten

400 gram Pasta
200 ml Room
100-150 gram Kastanjechampignons
naar behoeven Parmezaanse kaas of Grana Padano
½ Sjalot
klontje Boter
. Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Sauteuse
Vergiet

Stap voor stap

Pasta met kastanjechampignons

Hak de sjalot heel fijn. Snij de champignons in fijne plakjes. 

Pasta met kastanjechampignons

Doe een klontje boter in een sauteuse. 

Pasta met kastanjechampignons

Zet de sjalot aan met wat boter en geef het een licht kleurtje.

Pasta met kastanjechampignons

Voeg de paddestoelen toe. Laat even lekker braden maar pas op dat het niet aanbrandt.

Pasta met kastanjechampignons

Blus af met de room.

Pasta met kastanjechampignons

Laat indampen op een zacht vuurtje totdat een mooie dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met een snufje zout.

Pasta koken

Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water. Stort de pasta over in een vergiet wanneer deze al dente is, beetgaar. Hou wat acqua della pasta apart (kookwater) om de pasta eventueel aan te lengen als de saus te droog uitvalt.

Vermeng de pasta met de saus en serveer. Mocht u er een liefhebber van zijn kunt u wat Parmezaanse kaas of Grana Padano over het gerecht raspen. Klaar!

Wijntip

Pasta met kastanjechampignons

Een lichte, frisse, witte wijn.