Recept van Yvonne - Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Simpel, lekker en ziet er nog leuk uit ook - Hoofdgerecht - 4 personen

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Kip. Sommigen zweren erbij, anderen vinden het maar niks. Nou, ik zeg u - als u het zó klaar maakt lust iedereen het!

Yvonne eet smakelijk!

Ingrediënten

600 gram
€ 4,65
1 stuk(s)
€ 1,30
150 gram Kastanjechampignon
150 ml Room
1 Middelgrote ui
. Boter
50 gram in reepjes
per 1500g
€ 16,90

Voor de garnituur:

350 gram Stoof- of wokgroenten
naar behoven Zout en peper uit de molen
400 gram Pommes frites
scheutje Witte wijn
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Sauteuse
Koekenpan

Stap voor stap

Kruiden

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Snij de filets op maat en kruid ze met uw eigen vertrouwde kruidenmengsel of onze heerlijke meerdanvlees.nl vleeskruidenmix.

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

U mag wel een beetje hoog op smaak gaan zitten - samenstellingen met champignons hebben de neiging aan de flauwe kant te zijn.

Ui

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Hak de ui mooi fijn.

Kastanjechampignon

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Snij de champignons in dunne plakjes. Een gewone champignon of andere paddenstoel kan ook.

De groenten

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Maak naar eigen smaak en inzicht een lekkere samenstelling van verse groenten.

Boter erbij

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Doe een flinke klont boter bij de groente.

Stoven

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Stoof deze  op een laag pitje in een gesloten cocotte. Minuut of 20.

We gaan beginnen met de saus

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Doe ondertussen wat boter in een sauteuse. Laat deze smelten.

De versiering

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Hak ondertussen de peterselie voor de garnering (zie serveertip).

Ui fruiten

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Fruit de gesnipperde ui in de boter. Niet teveel laten kleuren.

Champignons erbij

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Voeg de paddenstoelplakjes toe en bak het geheel terwijl u het voortdurend omschept.

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Voeg iets later de reepjes gerookt spek toe. Blijf omscheppen.

Afblussen

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Als alles mooi gaar is blust u de saus af met de room.

Reduceren

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Laat de saus op en laag pitje langzaam indikken.

En ondertussen aan de slag met de kip

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Klontje boter in een koekenpan. Laat het schuim wegtrekken en verlaag de warmtebron.

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Bak de kipfilets aan één zijde aan en draai ze om.

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

Braad ze aan de andere zijde om en blus ze af met een scheut wijn. Laat ze nu op een laag vuurtje garen. Kerntemperatuur:  65 graden.

Serveertip:

Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten

U kunt de filets voor het serveren in mooie dikke plakken snijden. Serveer er frites bij en strooi er aan tafel als finishing touch wat gehakte peterselie overheen. Eet smakelijk!