Recept van Yvonne - Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten
Simpel, lekker en ziet er nog leuk uit ook - Hoofdgerecht - 4 personen

Kip. Sommigen zweren erbij, anderen vinden het maar niks. Nou, ik zeg u - als u het zó klaar maakt lust iedereen het!
Ingrediënten
600 gram |
|
€ 4,60 | |
1 stuk(s) |
|
€ 1,30 | |
150 gram | Kastanjechampignon | ||
150 ml | Room | ||
1 | Middelgrote ui | ||
. | Boter | ||
50 gram in reepjes |
per 1500g
|
€ 16,90 | |
Voor de garnituur: |
|||
350 gram | Stoof- of wokgroenten | ||
naar behoven | Zout en peper uit de molen | ||
400 gram | Pommes frites | ||
scheutje | Witte wijn | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Cocotte | |||
Sauteuse | |||
Koekenpan |
Stap voor stap
Kruiden

Snij de filets op maat en kruid ze met uw eigen vertrouwde kruidenmengsel of onze heerlijke meerdanvlees.nl vleeskruidenmix.

U mag wel een beetje hoog op smaak gaan zitten - samenstellingen met champignons hebben de neiging aan de flauwe kant te zijn.
Ui

Hak de ui mooi fijn.
Kastanjechampignon

Snij de champignons in dunne plakjes. Een gewone champignon of andere paddenstoel kan ook.
De groenten

Maak naar eigen smaak en inzicht een lekkere samenstelling van verse groenten.
Boter erbij

Doe een flinke klont boter bij de groente.
Stoven

Stoof deze op een laag pitje in een gesloten cocotte. Minuut of 20.
We gaan beginnen met de saus

Doe ondertussen wat boter in een sauteuse. Laat deze smelten.
De versiering

Hak ondertussen de peterselie voor de garnering (zie serveertip).
Ui fruiten

Fruit de gesnipperde ui in de boter. Niet teveel laten kleuren.
Champignons erbij

Voeg de paddenstoelplakjes toe en bak het geheel terwijl u het voortdurend omschept.

Voeg iets later de reepjes gerookt spek toe. Blijf omscheppen.
Afblussen

Als alles mooi gaar is blust u de saus af met de room.
Reduceren

Laat de saus op en laag pitje langzaam indikken.
En ondertussen aan de slag met de kip

Klontje boter in een koekenpan. Laat het schuim wegtrekken en verlaag de warmtebron.

Bak de kipfilets aan één zijde aan en draai ze om.

Braad ze aan de andere zijde om en blus ze af met een scheut wijn. Laat ze nu op een laag vuurtje garen. Kerntemperatuur: 65 graden.
Serveertip:

U kunt de filets voor het serveren in mooie dikke plakken snijden. Serveer er frites bij en strooi er aan tafel als finishing touch wat gehakte peterselie overheen. Eet smakelijk!