Recept van Sinterklaas in hoogsteigen persoon - Huisgemaakte taai-taai

Sinterklaas in huiselijke sfeer - Gebak - 1 zak vol

Huisgemaakte taai-taai

 Taai-taai (soms: taai, taaitaai of taai taai) is een typische lekkernij die vooral in de Sinterklaastijd wordt gegeten. Taai-taai lijkt qua smaak veel op speculaas, er zit echter ook een anijssmaak aan. Het product is, zolang het vers is, niet bros als speculaas maar letterlijk "taai"; om er een hap van te eten is zelfs enige trekkracht nodig. Taai-taai wordt meestal in de vorm van figuren gebakken. Vaak stelt het figuur de goedheiligman zelf voor, of één van zijn pieten. Hebt u niet zo'n vorm in huis, dan kan het ook zonder:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160° C.
Vet een bakplaat in met boter.

Bereiding:

  • Verwarm de honing zacht en roer de stroop er door.
  • Zeef de bloem samen met de kruiden en het bakpoeder in een kom.
  • Voeg de afgekoelde honing eraan toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Rol het deeg uit en leg de taai-taai op de ingevette bakplaat.

  • Bak de taai-taai in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • Klaar!

Sinterklaas Dit recept is een goede suggestie voor Sinterklaas.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

om in te vetten Boter
250 gram Bloem
½ tl. Bakpoeder
1 el. Stroop
1 tl. Kruidnagelpoeder
1 tl. Gemalen anijszaad
1 tl. Nootmuskaat
100 gram Honing
3 tl. Kaneel
½ tl. Zout

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Bakvorm