Recept van Taco - Spareribs 3-2-1

Een supermethode voor echte bbq-fanaten - Hoofdgerecht - 6 personen

Spareribs 3-2-1

De bekende Amerikaanse 3-2-1-methode van spareribs bereiden is gebaseerd op een snit van spareribs die wij in Europa niet of nauwelijks kennen. De cijfers geven het aantal uren weer dat de bereiding duurt: eerst 3, dan 2, dan 1 uur. Aangezien op onze markt spareribs dunner zijn dan de Amerikaanse variant (die van ons noemen ze daar baby back ribs) kunnen we volstaan met 3 uur, gevolgd door tweemaal 1 uur. Bij ons zou de methode dus eigenlijk 3-1-1 moeten heten. U bent hier dan toch nog lang genoeg mee bezig dus neem uw tijd. Is het alle moeite waard? Nou en of!

Ingrediënten

Maak een keuze:

6 stuk(s)
per 600g
€ 6,20
6 stuk(s)
per 800g
€ 8,00

En verder:

1 stuk(s)
€ 15,55
1 stuk(s)
€ 1,30
1 stuk(s)
€ 3,45
6 el. Appelsap
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Zilverpapier
Penseel
Huishoudfolie

Stap voor stap

First things first

Spareribs 3-2-1

Achterop de spareribs zit een dun vlies. Dan gaan we eerst maar eens verwijderen. Gebruik een bot mes, maak een beginnetje door onder het vlies te steken en trek het vlies er af met een doek, keukenhandschoenen of stukje keukenpapier.

Mosterd

Spareribs 3-2-1

Smeer de spareribs aan beide kanten in met fijne mosterd.

Kruiden

Spareribs 3-2-1

Kruid ze vervolgens met onze vermaarde Meerdanvlees.nl vleeskruidenmix of kies uw eigen dry rub. Verpak de spareribs in huishoudfolie en laat de rub een uurtje intrekken. Steek ondertussen uw barbecue aan. Hou de BBQ op lage temperatuur. Zo'n 110 graden is voldoende. Gebruik indirect vuur, dus leg uw houtskool aan de randen van de BBQ, niet onder het vlees. 

 barbecuestarter

Eerste gang

Spareribs 3-2-1

Leg het vlees op de grill en sluit de BBQ. Laat het vlees drie uur stoven. Ga bier drinken!

Alufolie

Spareribs 3-2-1

Maak ondertussen voor elke sparerib een envelop van twee lagen zilverpapier.

Spareribs 3-2-1

Haal de ribs van de grill af en laat ze even rusten.

Spareribs 3-2-1

Verdeel een eetlepel appelsap over elke rib. Schuif de ribs vervolgens in de enveloppen en vouw de randen zo goed mogelijk dicht, zodat de ribs in de volgende gang geen vocht kunnen verliezen.

Tweede gang

Spareribs 3-2-1

Leg de ribben vervolgens opnieuw op de grill. Laat ze daar een uur stoven. 

Spareribs 3-2-1

Pak de ribs vervolgens uit. Let op! Er kan hete stoom vrijkomen! Sterker nog - dat is een goed teken. De ribs hebben nu gestoofd en zijn dus boterzacht. Let op met het behandelen - ze kunnen uit elkaar vallen.

Derde gang

Spareribs 3-2-1

Nu mogen de ribs nog een uurtje op de grill. Zo wordt de buitenkant wat steviger en krokanter. Smeer ze na een half uurtje in met onze JFK spareribmarinade voor nog meer smaak. Klaar!