Recept van Yvonne - Rollade varkensfilet uit de braadpan

Heerlijke, oerhollandse kost - Hoofdgerecht - 6 personen

Rollade varkensfilet uit de braadpan

Neem onderstaande stappen om een overheerlijke varkensfiletrollade te bereiden:

  1. Boter laten smelten in een braadpan. Boter niet laten verbranden!
  2. Het vlees rondom dichtschroeien en de warmtebron verminderen.
  3. Vervolgens het vlees uit de pan halen en een half kopje warm water toevoegen.
  4. Even op temperatuur brengen en de bakresten losroeren met een garde.
  5. Nu kunt u het vlees terugleggen en het deksel op de pan doen.
  6. De totale bereidingstijd is ongeveer 55 minuten.
  7. Laat de rollade 5 minuten rusten voor u hem aansnijdt.

Denkt u er wel aan de rollade regelmatig om te draaien. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel. Voor een goede indicatie kunt u ook Pop-Uptimer (ook wel rollademarker) gebruiken: steek deze in de rollade tot aan het dopje. Wanneer de rollade de juiste temperatuur heeft bereikt springt het dopje van de rollademarker omhoog. 

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 13,10
75 gram Boter
1 stuk(s)
€ 1,25

Eventueel (maak een keuze)

1 stuk(s)
€ 19,95
1 Rollade pop-uptimer
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan
Garde