Recept van Yvonne - Rollade varkensfilet gegrild aan het spit in de oven

Heerlijke, oerhollandse kost - Hoofdgerecht - 6 personen

Rollade varkensfilet gegrild aan het spit in de oven

Neem onderstaande stappen om een overheerlijke varkensfiletrollade te bereiden:

  1. Varkensrollade Grillen Ingrediënten Voor 6 tot 8 personen als hoofdgerecht

    1 varkensrollade van ongeveer 1 kilo, gekruid
    2 eetlepels gesmolten boter

    Varkensrollade Grillen Recept

    Bevestig de varkensrollade aan het spit
    Bestrijk de rollade met de gesmolten boter en plaats het spit terug in de oven
    Zet de grill-functie van de oven aan en stel de temperatuur in op 280 graden
    Grill de varkensrollade gaar in ongeveer 30 tot 45 minuten
    Als de rollade een mooie bruine korst heeft gekregen en gaar is, schakel de oven uit
    Laat de rollade aan het spit hangen, voor ongeveer 10 minuten in de oven met gesloten deur – om deze nog even na te laten garen
    Snijd de gegrillde varkensrollade in mooie plakken en serveer deze warm

    Varkensrollade Grillen Tips

    Ditzelfde recept varkensrollade grillen kan gemakkelijk worden gebruikt om ook kiprollade of runderrollade te grillen. De grill-tijden zijn in principe hetzelfde, maar het is wellicht beter (veiliger) om bij gebruik van de kiprollade de baktijd iets te verlengen. Als de kip mooi wit is van binnen, dan is deze goed gaar.

     Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel. Voor een goede indicatie kunt u ook Pop-Uptimer (ook wel rollademarker) gebruiken: steek deze in de rollade tot aan het dopje. Wanneer de rollade de juiste temperatuur heeft bereikt springt het dopje van de rollademarker omhoog. 

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 13,10
75 gram Boter
1 stuk(s)
€ 1,25

Eventueel (maak een keuze)

1 stuk(s)
€ 19,95
1 Rollade pop-uptimer
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan
Garde