Recept van Yvonne - Rollade varkensfilet van de barbecue

Heerlijke, oerhollandse kost - Hoofdgerecht - 6 personen

Rollade varkensfilet van de barbecue

Neem onderstaande stappen om een overheerlijke varkensfiletrollade te bereiden: OP DE GRILL LEGGEN OF AAN HET SPIT!!!)

  1. Een rollade is ideaal om op de BBQ te bereiden. Weer eens wat anders dan uit de oven. Voor ieder die er 1 in zijn kerstpakket heeft gehad hier de uitleg hoe!


    De rollade eens op de bbq in plaats van in de oven, er waarom niet. Door hem eerst aan de buitenzijde dicht te grillen voorkom je dat deze aan de binnenkant uitdroogt. Daarna moet je indirect verder gaan omdat het best een dik stuk vlees is. Schuif de kolen naar de zijkant van je bbq er voor dat je vlees niet boven de kolen ligt.
    De rollade moet ruim een uur op de bbq. Ik heb hem zelf 70 minuten gedaan bij zo’n 180 graden.
    Daarna gecontroleerd met een kerntemperatuurmeter die gaf 55 graden aan.
    Heb ook nog even wat hout snippers toegevoegd aan de kolen om een beetje een rook smaak mee te geven.
    Ik heb een kant en klare rollade gemaakt, maar hieronder lees je hier je zelf een rollade kan maken.

     Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel. Voor een goede indicatie kunt u ook Pop-Uptimer (ook wel rollademarker) gebruiken: steek deze in de rollade tot aan het dopje. Wanneer de rollade de juiste temperatuur heeft bereikt springt het dopje van de rollademarker omhoog. 

Ingrediënten

1 stuk(s)
per 1000g
€ 13,10
75 gram Boter
1 stuk(s)
€ 1,25

Eventueel (maak een keuze)

1 stuk(s)
€ 19,95
1 Bak- en braadtimer
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan
Garde