Recept van Taco - Dry rub voor beercan chicken

Traditionele manier van kip grillen - Dry rub - de echte BBQ-fanaat

Dry rub voor beercan chicken

Als u kip gaat grillen op een bierblikje volgens het bekende Amerikaanse recept "Beercan chicken", dan hoort daar natuurlijk een lekkere rub bij. Er zijn in de VS door allelei BBQ-goeroes een aantal heerlijke rubs voor beercan chicken ontwikkeld. Dit is toch wel een van de lekkerste!

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een vijzel en vermaal zo fijn mogelijk. Kan, als u veel maakt, ook in de blender. 

Tips:

  • Deze rub trekt extra goed in het vlees als u de kip eerst inwrijft met olijfolie.
  • Ongeveer een uurtje laten intrekken, langer mag!

En nu aan de slag. Klik hier voor het barbecuerecept "Beercan Chicken"

Ingrediënten

1 el. Korianderzaad
1 el. Komijn
naar behoeven Chilipoeder
1 el. Zwarte peper
1 el. Knoflookpoeder
2 tl. Paprika
naar smaak Grof zeezout
2 el. Bruine basterdsuiker
2 el. Mosterdzaad
2 el. Uipoeder

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel
Knoflookpers