Recept van Mats - Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

Niet moeilijk, erg lekker en stevig pittig! - Hoofdgerecht - 4 personen

Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

Een lekker stoofgerecht uit Suriname. Niet moeilijk , erg lekker en stevig pittig!

Mats eet smakleijk

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

5 stuk(s)
per 100g
€ 1,75
1 stuk(s)
per 500g
€ 6,00
5 stuk(s)
per 100g
€ 2,50
1 stuk(s)
per 500g
€ 8,45

En verder:

400 gram Kokosmelk
3 tn. Knoflook
1 Ui
2 Verse tomaten
naar smaak Citroengras
naar behoeven Zonnebloemolie
1 M.me Jeanette of adjuma
naar behoeven Zout en zwarte peper uit de molen
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Knoflookpers
Wok

Stap voor stap

Voorbereiding:

Snij het vlees in reepjes. Kruid deze met zout en peper, pers er een teentje knoflook over uit en leg opzij. Snipper de uien vrij grof en snij de tomaten in grove stukken. Snij 5 cm van de stam van een stengel citroengras af.

Stap 1

Sauteer de rundvleessnippers met wat olie in een wok. Voeg, wanneer deze beginnen te kleuren, de uien en de tomaten toe. Stoof en blijf goed omscheppen, een minuut of 4.

Stap 2

Doe alles over in een cocotte of stoofpan. Voeg de adjuma of Madame Jeanette en het citroengras toe, schep even om en doe er vervolgens de kokosmelk bij, net zoveel als nodig is om het mengsel net niet volledig te bedekken. Sluit af met een deksel en laat twee uur heel langzaam stoven. Haal de adjuma of Madame Jeanette uit de pan voor u serveert, tenzij u het specifiek op een van uw gasten gemunt heeft. Klaar!

Serveertip:

Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

Dit gerecht wordt hoofdzakelijk gegeten met gekookte rijst.

Wat drinken we erbij?

Surinaams rundvlees, gestoofd in kokosmelk

Orgeade, gemberbier, dawet of natuurlijk een heerlijk Parbobiertje!