Recept van Mats - Linguine met crème groene asperges

Linguine alla crema di asparagi - Pastagerecht - 4 personen

Linguine met crème groene asperges

Van dit recept zijn verschillende varianten! Kijk ook naar ons recept voor pasta met crème groene asperges. U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.

Ingrediënten

400 gram Linguine
1 bosje Groene asperges
200 ml Béchamelsaus (klik voor recept)
1 Zout
1 flinke scheut Witte wijn, niet te zuur

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vergiet
Staafmixer
Dunschiller

Stap voor stap

Linguine met crème groene asperges

Maak een mooie béchamelsaus (klik hier voor het recept). Schil de asperges met een dunschiller.

Linguine met crème groene asperges

Verwijder de achterkanten.

Linguine met crème groene asperges

Snij de asperges ongeveer 3-4 centimeter onder de kop af en bewaar de punten. Snij de rest in stukjes van 1-2 centimeter.

Linguine met crème groene asperges

Zet de korte stukjes op met wat licht gezouten water.

Linguine met crème groene asperges

Voeg een scheut niet al te zure witte wijn toe en breng aan de kook.

Linguine met crème groene asperges

Wanneer de stukjes gaar zijn kunt u ze met een schuimspaan verwijderen en uit laten lekken.

Linguine met crème groene asperges

Pureer ze met een staafmixer tot een gladde massa.

Linguine met crème groene asperges

Kook de pasta in ruim gezouten water tot deze "al dente" (beetgaar) is.

Linguine met crème groene asperges

Blancheer ondertussen de aspergepunten in licht gezouten water tot deze beetgaar zijn, een minuut of drie. Laat uitlekken.

Linguine met crème groene asperges

Voeg de béchamelsaus toe aan de aspergepuree.

Linguine met crème groene asperges

Roer tot een glad mengsel.

Linguine met crème groene asperges

Giet de pasta af en bewaar een beetje "acqua della pasta" (kookvocht) voor het geval dat de pastaschotel iets te droog uitvalt.

Linguine met crème groene asperges

Voeg het mengsel van de béchamel en de puree bij de pasta en vermeng. Voeg wat kookvocht toe als de pasta te droog uitvalt. Serveer met de aspergepunten op de pasta (zie afbeelding).