Recept van Yvonne - Suprème van kipfilet met hampunt en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht - 4 personen

Suprème van kipfilet met hampunt en Parmezaanse kaas

Met een knipoog naar de befaamde Cordon Blue, een simpel recept dat van iets "heel gewoons" iets heel bijzonders kan maken!

Voorbereiding:

  • Maak een rodewijnsaus (bijvoorbeeld een marchand de vin of een bordelaisesaus
  • Snij de kipfilets overlangs in en klap ze open.
  • Leg er een dikke plak of enkele dunnere plakken ham in
  • Bestrooi deze met de kaas en klap de kip weer dicht
  • Zet vast met een tandenstoker
  • Haal de kipfilets door een eierbad waaraan u wat van onze meerdanvlees vleeskruidenmix  heeft toegevoegd
  • Paneer ze in een mengsel van ¼ havermoutvlokken en ¾ paneermeel
  • Verwarm de oven voor op 220 C°

Bereiding:

  • Braad de kipfilet snel aan op hoog vuur in een braadpan of cocotte, in een mengsel van half boter en half olie
  • Zodra ze goudbruin haalt u ze uit de pan, doet u ze in een niet te hoge braadslee en zet u ze in de oven
  • Hier garen ze 20-25 minuten, afhankelijk van de dikte
  • Neem de filets uit de oven, verwijder de tandenstokers en snij er dikke plakken van
  • Leg deze op de borden. Monteer de saus met een klontje boter en garneer er de kipfilets mee af

Serveertip:
Bij dit gerecht smaakt een gebakken aardappeltje erg goed (op de foto ziet u een brochetje van gebakken aardappelbloemetjes). Als groenten adviseren wij haricots verts of sperziebonen. 

aardappelbrochette

Wijntip:
Een simpele, eerlijke, Franse rode landwijn. 

 

Ingrediënten

Maak een keuze:

8 plakken
per 200g
€ 5,15
8 plakken
per 160g
€ 3,80
8 plakken
per 200g
€ 4,10
4 dikkere plakken
per 2000g
€ 22,65

Maak een keuze:

150 ml Marchand-de-vin-saus (klik voor recept)
150 ml Bordelaisesaus (klik voor recept)

En verder:

4 stuk(s)
€ 4,65
4 el. Versgeraspte Grana of Parmezaan
naar behoeven Havermoutvlokken
naar behoeven Paneermeel
2 Losgeklopte eieren
naar behoeven Olijfolie
naar behoeven Boter
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,30
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Oven
Tandenstoker