Recept van Mats - Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Pappardelle agli steccherini - Pastagerecht - 4 personen

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Simpel en waanzinnig lekker: heerlijke lintpasta met een mooie saus op basis van pied de mouton (in het Italiaans steccherino). In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.

Ingrediënten

400 gram Maak zelf pappardelle (klik voor recept)
200 ml Room
250 gram Pied de mouton
naar behoeven Parmezaanse kaas of Grana Padano
klontje Boter
½ Sjalot
naar behoeven Zout
naar behoeven Zwarte peper
paar takjes Peterselie
1 kneepje Knoflook uit de pers

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Sauteuse
Vergiet
Truffelschaaf
Koekenpan
Knoflookpers

Stap voor stap

Roomsaus

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Hak de sjalot heel fijn. Laat hem glazig worden in een sauspannetje met wat boter op een matig vuur. Voeg de room toe en laat tot 2/3 indampen.

Pied de mouton

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Borstel de pied de mouton zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.

Trifolare

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Trifolare noemen de Italianen het: in fijne reepjes snijden van paddestoelen.

Klontje boter

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Doe een klontje boter in een koekenpan.

Even sauteren

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Knijp een heel klein beetje knoflook uit de pers over de paddesoelen. Beetje zout. Sauteer de paddestoelreepjes snel op een hoog vuur.

Samenvoegen

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Voeg de reepjes bij de ingedikte roomsaus en hak er wat peterselie bij in. Breng op smaak.

Op de borden

Vermeng de pasta met de saus en serveer. 

Serveertip

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Schaaf wat Parmezaanse kaas of Grana Padano (mooi is het als u het zo dun mogelijk doet, bijvoorbeeld met een truffelschaafje) over de borden. Garneer af met nog een paar toefjes -peterselie. Klaar!

Wijntip

Pappardelle met pied de mouton in roomsaus

Een Soave is lekker. Wie van minder fris houdt - een Custoza kan prima.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant