Recept van Mats - Rollade van varkensnek of procureur

Lekker Hollands - Hoofdgerecht - 10 personen

Rollade van varkensnek of procureur

Lekker om zelf een keer mee aan de gang te gaan: een mooie varkensnek (ook wel:procureur). Smullen van een zalig stuk vlees. 

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 2300g
€ 69,80
1 stuk(s)
per 2500g
€ 25,15
100 gram Geklaarde boter

Heeft u geen kernthermometer?

1 stuk(s)
€ 19,95

Eventueel:

1 paar el. Fijne Dijonmosterd
1 stuk(s)
€ 1,30

Deze techniek heeft u erbij nodig:

. Zelf rollade binden
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Rolladetouw
Braadslee

Stap voor stap

Rollade van varkensnek of procureur
  • Verwarm de oven voor op 160° C. Kruid het vlees met peper en zout, uw eigen kruidenmengsel of met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix. Let op: deze mix bevat zout, dus niet apart zout toevoegen. 
  • Bind de rollade zoals aangegeven in deze instructie .
  • Wrijf de buitenkant van de rollade eventueel nog in met wat fijn Dijonmosterd voor een extra fijne smaak.

Rollade van varkensnek of procureur
  • Zet een stevig bakblik of braadslee op het fornuis.
  • Laat hierin de geklaarde boter goed heet worden.
  • Rol de rollade rondom in de bruisende boter tot deze mooi kleurt.
  • Zet het bakblik vervolgens midden in de oven. Houd de eerste 30 minuten de temperatuur op 160° C.
  • Verminder daarna naar 120° C en laat de rollade mooi garen (ongeveer een uurtje) tot een binnentemperatuur van 60-65° C is bereikt.
  • Laat de rollade minstens vijf minuten rusten (rijpen) voor u hem aansnijdt.

Serveertip

Rollade van varkensnek of procureur

Deze rollade is zowel in dikke schijven als in dunne plakjes erg lekker. Ook presenteert hij in beide gevallen mooi. Blus het bakvocht af met water en eventueel een scheutje witte wijn en serveer deze jus bij het vlees, gefilterd door een zeefje. Trancheren aan tafel heeft natuurlijk de voorkeur, welke tafelgast is daar nou niet gek op?

Wijntip

Rollade van varkensnek of procureur

Een mooie jonge rode wijn met een stevig boeket past hier goed bij.

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch