Recept van Mats - Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband
Wokfusion: Hindoestaans, Surinaams, Arabisch - Hoofdgerecht - 4 personen

Een beetje uit de Surinaamse keuken, een beetje uit de keuken van Noord-Afrika, een beetje uit India. Alles tezamen een zeer smakelijke wokschotel die iedereen aan tafel zal bekoren. Tijdens de bereiding vroegen we ons af of dese dis ook met varkensvlees zou kunnen. We denken van wel. Meet een varkensnek, bijvoorbeeld.
Ingrediënten
Maak een keuze: |
|||
600 gram |
Flap meat Uruguay grain fed stuk (Bavette)
per 1900g
|
||
3 stuk(s) |
per 200g
|
€ 3,65 | |
600 gram |
per 2000g
|
€ 83,05 | |
600 gram |
per 1400g
|
€ 34,60 | |
600 gram |
per 1100g
|
€ 22,45 | |
600 gram |
per 2300g
|
€ 37,90 | |
1 stuk(s) |
per 200g
|
€ 5,20 | |
1 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,45 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 3,75 | |
1 stuk(s) |
per 100g
|
€ 1,90 | |
1 stuk(s) |
per 125g
|
€ 2,90 | |
1 stuk(s) |
per 1000g
|
€ 12,05 | |
1 stuk(s) |
per 150g
|
€ 4,70 | |
3 stuk(s) |
per 200g
|
€ 6,25 | |
600 gram |
per 2000g
|
€ 48,40 | |
600 gram |
per 1500g
|
€ 31,85 | |
En verder: |
|||
1 | Zoete paprika | ||
2 | Oranje zoete aardappel (bataat) | ||
1 | Olie | ||
400-500 gram | Kousenband | ||
1 | Kleine ui of sjalot | ||
1 | Garam masala | ||
3-4 | Merguez lamsworstjes | ||
1 | Madame Jeanette | ||
naar smaak | Bladselderij | ||
3 tn. | Knoflook | ||
naar smaak | Zout | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Wok |
Stap voor stap

Was de kouseband, snij de puntjes eraf en snij de slierten op in stukken van rond de 12 cm. Schil de bataat en snij deze in stukken van 2-3 cm.

Snij het vlees in reepjes of stukken en verdeel de merguez in stukken van 3 cm lengte.

Hak de ui fijn en fruit deze in een scheut olie samen met de knoflook. Gebruik een wok.

Kruid het vlees met Garam Masala en zout.

Voeg het vlees toe aan de wok en leg de Madame Jeanette bovenop. Let op: als de Madame Jeanette openspringt zal het gerecht heel snel erg scherp worden. Hoe langer de Madame Jeanette in de wok is, des te scherper zal het geheel worden.
Schep het geheel een aantal keren goed om.

Voeg de in halve ringen gesneden puntpaprika toe en blijf scheppen.

Voeg de stukken merguez toe en blijf scheppen.

Nu mag de kouseband er ook bij.

Voeg de stukken bataat toe en blijf scheppen.

Verwijder nu de Madame Jeanette.

Giet een half glas water bij het mengsel.

Sluit af met een deksel, draai het fornuis laag en stoof op een laag pitje gedurende 15 minuten. Klaar!
Serveertip:
Voeg een paar blaadjes verse bladselderij toe vlak voor u de borden serveert. Zie afbeelding.