Recept van Mats - Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Wokfusion: Hindoestaans, Surinaams, Arabisch - Hoofdgerecht - 4 personen

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Een beetje uit de Surinaamse keuken, een beetje uit de keuken van Noord-Afrika, een beetje uit India. Alles tezamen een zeer smakelijke wokschotel die iedereen aan tafel zal bekoren. Tijdens de bereiding vroegen we ons af of dese dis ook met varkensvlees zou kunnen. We denken van wel. Meet een varkensnek, bijvoorbeeld.

mats eet smakelijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

3 stuk(s)
per 200g
€ 8,75
600 gram
per 1900g
€ 71,60
600 gram
per 3500g
€ 144,90
3 stuk(s)
per 200g
€ 3,55
600 gram
per 2000g
€ 87,70
600 gram
per 1400g
€ 33,75
600 gram
per 1100g
€ 21,85
600 gram
per 2300g
€ 36,95
1 stuk(s)
per 200g
€ 4,75
1 stuk(s)
per 150g
€ 4,10
1 stuk(s)
per 100g
€ 3,55
1 stuk(s)
per 100g
€ 1,90
1 stuk(s)
per 125g
€ 2,80
1 stuk(s)
per 150g
€ 4,15
1 stuk(s)
per 1000g
€ 11,75
1 stuk(s)
per 150g
€ 4,55
3 stuk(s)
per 200g
€ 6,20
600 gram
per 2000g
€ 56,10
600 gram
per 1500g
€ 31,05

En verder:

1 Zoete paprika
2 Oranje zoete aardappel (bataat)
1 Olie
400-500 gram Kousenband
1 Kleine ui of sjalot
1 Garam masala
3-4 Merguez lamsworstjes
1 Madame Jeanette
naar smaak Bladselderij
3 tn. Knoflook
naar smaak Zout
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Wok

Stap voor stap

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Was de kouseband, snij de puntjes eraf en snij de slierten op in stukken van rond de 12 cm. Schil de bataat en snij deze in stukken van 2-3 cm.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Snij het vlees in reepjes of stukken en verdeel de merguez in stukken van 3 cm lengte.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Hak de ui fijn en fruit deze in een scheut olie samen met de knoflook. Gebruik een wok.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Kruid het vlees met Garam Masala en zout.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Voeg het vlees toe aan de wok en leg de Madame Jeanette bovenop. Let op: als de Madame Jeanette openspringt zal het gerecht heel snel erg scherp worden. Hoe langer de Madame Jeanette in de wok is, des te scherper zal het geheel worden. 

Schep het geheel een aantal keren goed om.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Voeg de in halve ringen gesneden puntpaprika toe en blijf scheppen.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Voeg de stukken merguez toe en blijf scheppen.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Nu mag de kouseband er ook bij.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Voeg de stukken bataat toe en blijf scheppen.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Verwijder nu de Madame Jeanette.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Giet een half glas water bij het mengsel.

Runderstoofvlees met merguez, bataat en kouseband

Sluit af met een deksel, draai het fornuis laag en stoof op een laag pitje gedurende 15 minuten. Klaar!

Serveertip:

Voeg een paar blaadjes verse bladselderij toe vlak voor u de borden serveert. Zie afbeelding.