Recept van Yvonne - Griessnockerlsoep (Grießnockerlsuppe)

Een Oostenrijkse specialiteit - Voorgerecht - 6 personen

Griessnockerlsoep (Grießnockerlsuppe)

Grießnockerl zijn verwant aan Knoedels (Knödel - klik voor recept) en gnocchi. Er zijn in Duitsland en Oostenrijk kant-en-klare mixen te koop. Zelf maken is natuurlijk leuker. Dus bij deze! 

Ingrediënten

Maak een keuze:

800 ml Runderbouillon (klik voor recept)
800 ml Kalfsbouillon (klik voor recept)

Voor de Grießknockerl:

30 gram Boter
80 gram Tarwegries (Semola di grano duro)
1 Ei
1 mespuntje Zout
1 snufje Nootmuskaat

Voor een extra smaakje:

1 takje Kervel

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garde

Stap voor stap

Voorbereiding:

  • Maak een smakelijk runderbouillon of kalfsbouillon. Klik voor de recepten op de woorden.
  • Maak met een garde een smeuïg geheel van de boter (op kamertemperatuur), het ei, de nootmuskaat en het zout met een garde.
  • Blijf mengen en voeg langzaam de griesmeel toe.
  • Laat 10-15 minuten rusten

Bereiding:

  • Breng de bouillon naar het koopunt
  • Maak quenelles van de griesmeelmassa en laat deze in de bouillon glijden.
  • Zet de warmtebron uit en laat de griessknockerl 10 minuten garen (niet koken!)
  • Voeg nu wat kervel toe. Klaar!