Recept van Mats - Meat your Veggies runder-champignonburger

Bewust eten: zó doe je dat - Hamburgerrecept - 4 personen

Meat your Veggies runder-champignonburger

Een bewustere burger: half vlees, half groenten
Meat Your Veggies® is een vooruitstrevend merk van burgers die gemaakt worden van 50% vlees en 50% groenten. Zo eet je gemakkelijk meer groenten en consumeer je minder vlees. Goed voor de gezondheid, goed voor het mileu. 

Drie soorten
We hebben drie fantastische "flexi-burgers":

  • Rund + champignon
  • Kip + broccoli
  • Kip + bloemkool

Goed voor het milieu én voor uw portemonnee
Om zoveel mogelijk effect voor het milieu te halen uit deze burger wordt op alles gelet: de groenten die worden gebruikt zijn delen die normaal niet in de supermarkt terecht komen: ze zijn te klein, niet "mooi" genoeg of het zijn de stronkjes. Dit zorgt voor een beter rendement van de producten voor de boer. Dat heeft tot gevolg dat de boer minder minder hoeft te produceren, dus minder energie, mest, minder co2,  en minder geld hoeft te vragen voor zijn groenten en dat is weer goed voor uw portemonnee. 

Topsmaak
Milieu is belangrijk. Maar smaak ook. Er is heel lang gezocht naar de juiste combinatie van ingrediënten om te komen tot de meest optimale smaak. Talloze tests zijn voorafgegaan uit de uiteindelijke lancering van deze burgers. Het streven was om een burger te creëren die de smaaksensatie van vlees op de voorgrond houdt terwijl een subtiel "groentegevoel" de smaakpapillen aangenaam bezighoudt. Aan u te oordelen. 

Ingrediënten

4 burgers
€ 5,70

De broodjes zelf maken?

4 Hamburgerbroodjes (koop of klik voor recept)

En verder:

1 Ui
4 plakjes Chedddar
8 plakjes
€ 14,40
4 bladen, al dan niet gesneden IJsbergsla
2 Tomaten

Voor de saus, maak een keuze:

1 stuk(s)
€ 4,40
1 stuk(s)
€ 4,40
1 stuk(s)
€ 4,40

Garnituur:

200 gram Cole Slaw (klik voor recept)
200 gram Friet (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Oven
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Koekenpan

Stap voor stap

Voorbereiding:

  • Snij de ui en de tomaat in dunne plakken/ringen
  • Bak het gerookte spek mooi krokant uit in een koekenpan
  • Steek de grill van uw oven aan

 

Bereiding:

De MeatyourVeggies® zijn voorgebakken en dus al gaar u kunt ze opwarmen in de oven, op de barbecue, in een koekenpan en in de magnetron. Kruiden hoeft ook niet, ze zijn al gekruid.   

  • Wanneer de burgers warm zijn, legt u er een plakje van de kaas overheen, zodat dat licht kan aansmelten onder de grill van uw oven.
  • Eveneens legt u de bovenste helft van het broodje op de grill van uw oven, met de snijkant in de richting van de warmtebron, zodat het broodje licht krokant kan worden. Ook dit kan op de barbecue, en zelfs in de koekenpan zonder boter of vet.
  • Neem de onderkanten van de broodjes, verdeel daarover gelijkmatig een saus naar keuze
  • Leg daarop de burgers
  • vervolgens een of twee schijfjes tomaat
  • daar weer bovenop uiringen
  • Eindig met een blaadje sla en
  • tot slot het bovenste gedeelte van het broodje

En nog een tip:

Meat your Veggies runder-champignonburger

Veel mensen houden niet zo van aan rauwe ui. Niet voor niets zijn in de Verenigde Staten tal van recepten te vinden, waarin de ui gebakken is. Probeer ook deze variant eens! Serveer de burger met cole slaw, patat of home fried aardappelen. Als drankje raden wij een Amerikaans biertje aan: Een klassieke Budweiser bijvoorbeeld. 

Zonder broodje kan natuurlijk ook

Rund-champignonsburger Meat Your Veggies