Recept van Yvonne - Strozzapreti pasta met ricotta, rucola en cherrytomaten
Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola - Pastagerecht - 4 personen

Een heerlijk zomers gerecht! Ik gebruik dit keer strozzapreti, een geinige, traditionele pastavorm. De letterlijke vertaling van de naam is priesterwurgers. Een beetje in de stijl van de "salade tiède", de combinatie van koude sla en warme bestanddelen zoals een zalmmoot, croutons, spekjes, een fenomeen dat populair werd in de Franse keuken in de '70-er jaren, heeft ook in Italië op een gegeven moment de combinatie van warme pasta en koude toevoegsels zijn intrede genomen. Erg lekker!
Eet smakelijk,
Ingrediënten
100 gram |
|
€ 2,45 | |
440 gram | Pasta | ||
1 vuist vol | Rucola | ||
440 gram | Strozzapreti | ||
100 gram geraspt | Parmezaan of Grana | ||
200 gram | Cherrytomaten | ||
naar behoeven | Zout & peper uit de molen | ||
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Vergiet | . |
Stap voor stap
Stap 1
Vermeng de ricotta en de geraspte kaas. Kook de pasta in ruim zout water tot beetgaar (al dente).
Stap 2
Giet de pasta af en laat niet te lang uitlekken. Vang een beetje kookvocht op (acqua della pasta) om eventueel later aan te lengen als het gerecht te droog wordt en gaat plakken. Vermeng de pasta luchtig met de ricotta/kaasmassa. Breng op smaak met wat peper uit de molen. Voeg nu de rucola en de tomaatjes toe en hutsel snel door elkaar. Serveer direct.
WIjntip

Een mooie witte Frascati of een rode Bardolino.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant