Recept van Mats - Ibérico spareribfingers van de grill

Heerlijk Spaans - Barbecuegerecht - 4 personen

Ibérico spareribfingers van de grill

Als je bij een varken de filet wegsnijdt, hou je een karkas van ribben over. Tussen deze ribben zit heerlijk doorregen vlees. Doodzonde, natuurlijk, om weg te gooien. Moeder Natuur heeft hier echt haar best op gedaan. Godzijdank hebben we een manier bedacht om dit vlees naar waarde te vermarkten: sparerib fingers! Deze reepjes vlees worden een voor een tussen de ribben weggesneden. Ze kunnen op allerlei manier worden verwerkt: grillen, bakken, stoven, wat u maar wil. De smaak is.....weergaloos.

Ibéricovarkens, dat weten we nu zo langzamerhand allemaal wel, zijn heerlijke beesten die zacht, doorregen vlees leveren door hun bijzondere voedingspatroon. Ze voeden zich in de uitgestrekte bossen van Extremadura in Spanje regelmatig met eikels, die een bijzondere touch aan de smaak van hun vlees geven. Van Ibéricovarkens wordt de beroemde Jamon Serrano gemaakt. De andere delen van dit varken hebben inmiddels echter ook de weg gevonden naar de beteren keuken van Spanje en Europa. Zo zijn de Ibérico varkenshaas, de bavette, de filet, de buik, de nek (procureur) en zelfs de wangen in Nederland steeds meer in trek.

Ingrediënten

800 gram
per 1200g
€ 29,05
1 stuk(s)
€ 1,30

Maak een keuze:

1 stuk(s)
€ 7,20
1 stuk(s)
€ 7,40
1 stuk(s)
€ 7,40

Garnituur:

600 gram Patatas bravas (klik voor recept)
Producten

Stap voor stap

Ibérico spareribfingers van de grill
  • Maak de spareribfingers droog met wat keukenpapier en kruid ze met uw eigen dry rub, wet rub of met onze meerdanvlees.nl kruidenmix.  
  • Maak uw  barbecue klaar: goed heet, directe hitte.
  • Leg de fingers op het rooster en grill ze in 5-8 minuten lekker knapperig.
  • Wanneer de fingers mooi bruin gekleurd zijn insmeren met barbecuesaus en nog even karamelliseren.
  • Deze sparerib fingers zijn heerlijk als tapa. Een andere tapa die hier prima bij past zijn patatas bravas (klik voor recept)

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor barbecuesauzen:

criolla  pebre  pico de gallo  chimichurri  Vinagrete