Recept van Erik - Eggs Benedict

Een Canadese specialtiteit - Voorgerecht of tussendoortje, erg lekker met Pasen - 4 personen

Eggs Benedict

Eggs Benedict. Wat een feest. Het is een heerlijke combinatie van ei (of gerookte zalm), spek en een broodje. Dat alles overgoten met een zalige fluweelzachte Hollandaisesaus. Uw cardioloog zal er een andere mening over hebben, maar wij vinden dat je niet geleefd hebt als je dit niet hebt geproefd! Het lijkt moeilijk te maken maar eigenlijk krijg je er redelijk snel vaardigheid in. 

Eggs Benedict worden in het originele recept opgebouwd uit een geroosterde Engelse muffin (een luchtig plat broodje, in de verte  vergelijkbaar met een beschuitbol), dunne plakken ham, bacon of spek, een of twee gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Later is een variant met gerookte zalm bedacht - ook een zeer geslaagde combinatie. En toen het hek toch al van de dam was, volgde de Egg Benedict met gebakken biefstuk waarbij de Hollandaise vaak wordt vervangen met Béarnaise. Zelfs vegetariërs hebben hun eigen "Eggs Benedict", de zogeheten Eggs Florentine.

Eggs Benedict is een echt brunchgerecht.  Omdat niet iedereen daar tijd voor heeft, wordt het ook wel bij het ontbijt geserveerd. Beetje zwaar? Ach...

Vegetarisch Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat daarvoor de vleeswaren achterwege.

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch

Ingrediënten

2 English muffin (klik voor recept)
4 Gepocheerd ei (klik voor instructies)
8 el. Hollandaisesaus (zie recept)

Maak een keuze:

8-12 plakjes (uitgebakken)
€ 15,75
4 plakjes
€ 5,95
4 plakken
per 200g
€ 5,70
4 plakken
per 160g
€ 4,25
Producten

Stap voor stap

Eggs Benedict

Maak een paar English muffins zoals in dit recept staat beschreven

Eggs Benedict

aak een mooie fluwelen Hollandaisesaus zoals in dit recept.

Eggs Benedict

Snij de muffin half door en rooster ze zacht aan de opengesneden kant.

Eggs Benedict

Leg de halve muffins op de borden

 

Eggs Benedict
    • Bak het spek uit indien u met spek gaat werken
    • Of leg de ham, het spek of de zalm op het broodje

    Eggs Benedict

    Laat nu het gepocheerde ei erop glijden.

    Eggs Benedict

    Giet een paar lepels Hollandaisesaus over het gepocheerde ei.

    Eggs Benedict

    Maak eventueel een kleine inkeping in de eidooier. Dat levert een kleurrijke presentatie op.