Recept van Mats - Chinese vijkruidenpeper zelfgemaakt

Rub en kruidenmengsel uit de Chinese keuken - Sauzen, kruidenmengsels, rubs en marinades

Chinese vijkruidenpeper zelfgemaakt

Vijfkruidenpeper
Zoals de naam al verklapt is het een mix van 5 kruiden.  Deze blijft weken goed in een afgesloten pot, dus u kunt het mengsel ruim van tevoren maken. Elk kruid apart spreekt een bepaald gebied van onze smaak aan: Zoet, zuur, zout, bitter, scherp. Het mengsel bestaat uit peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel. Het is in de betere winkels te koop. U kunt het zelf ook zelf maken. Hier ziet u de samenstelling en het recept:

  • Rooster de peperkorrels en de steranijs twee minuten in een droge hete koekenpan.
  • Maal ze daarna fijn in een stenen vijzel, koffiemolen of keukenmachine tot een fijn poeder is ontstaan.
  • Breek de kaneelstokjes in kleine stukjes, en maal deze ook tot een fijn poeder.
  • Maal vervolgens achter elkaar de kruidnagelen en de venkelzaadjes.
  • Meng nu de vijf kruiden bij elkaar en maal het geheel nogmaals tot u een egaal poeder heeft.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Ingrediënten

2 el. Zwarte peper
8 sterren Steranijs
½ tl. Kruidnagel
3 tl. Kaneel, gedroogd en gebroken
3 tl. Venkelzaad

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Vijzel
Koekenpan
Keukenmachine
Hakmolen