Recept van Erik - Master Class: gepocheerd ei

Basistechniek

Master Class: gepocheerd ei

Een gepocheerd ei. Is dat moeilijk? Welnee. Hier is het geheim onthuld.

Ingrediënten

. Azijn
. Ei
. Water

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Schuimspaan

Stap voor stap

Master Class: gepocheerd ei
  • Breng in een schoon steelpannetje water aan de kook
  • Voeg een flinke scheut blanke azijn toe, totdat het water ook echt zuur begint te smaken
  • Draai met een lepel een draaikolk in de pan

Master Class: gepocheerd ei
  • Breek het ei in de draaikolk en vouw met een schuimspaan het eiwit voorzichtig om de dooier heen
  • Hou het water net tegen de kook aan en gaar het ei: dat duurt 3 minuten voor een zacht gepocheerd ei, 5 voor een hard gepocheerd ei

Master Class: gepocheerd ei

Vis het ei voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat het overtollige water eraf lekken. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

paasbrunch Dit recept is leuk voor uw paasbrunch