Recept van - Masterclass: Duurzame paaseieren
Zo leuk om zelf te doen

- Was de eieren grondig
- Pak een steelpan of een faitout, afhankelijk van het aantal eieren
- Kies een kleur en doe het bestanddeel dat de kleur bepaalt in de pan (op de foto is dat rode kool)
- Voeg de eieren toe
- Giet water over het geheel tot alle goed onder staat
- Breng naar het kookpunt en 20 minuten zachtjes koken
- Haal de eieren uit de pan en houd even apart
- Zeef het water en giet het terug in de pan
- Voeg de eieren weer toe, zorg dat alles weer onder water staat en voeg per liter 4 el. azijn toe
- Laat de eieren in het gekleurde vocht afkoelen, hoe langer - des te intenser de kleur
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Ingrediënten
flinke scheut | Azijn | ||
1 | Eieren | ||
Maak een keuze: |
|||
1 | Spinazie (groen) | ||
1 | Verse kunjit (geel) | ||
1 | Schil van rode ui (bordeauxrood) | ||
1 | Rode kool (roodbruin) | ||
1 | Rode biet (roze tot rood) | ||
1 | Vlierbessen (paars) |