Recept van Erik - Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen

Hoofdgerecht - 4 personen

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen

Voorbereiding van de trostomaatjes

  • Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, het liefst met tak en al
  • Doe er een flinke scheut olijfolie overheen
  • Strooi er een heel klein beetje grof zeezout over
  • Plaats in een voorverwarmde (160°C) oven
  • Stoof gaar in 60 minuten
  • Laat in de oven lichtjes afkoelen

Ingrediënten

4 stuk(s)
per 110g
€ 3,35
naar behoeven Olijfolie
naar smaak Grof zeezout
1 tn. Knoflook

Garnituur:

400 gram Trostomaatjes
1 Limoen (lime)
1 el/ per portie Zilvervliesrijst
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap
Grillplaat
Oven
Ovenschaal

Stap voor stap

Voorbereiding

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • Laat de zeebaars op kamertemperatuur komen
  • Druppel aan de vleeskant wat limoensap op de filets

Garnituur

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • Draai de filets om
  • wrijf de huid goed in met olijfolie

Bereiding:

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • Draai de zeebaarsfilets weer om
  • Bestrooi ze voorzichtig met wat grof zeezout. Vooral niet overdrijven.

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • Haal de ovenvaste schaal met de trostomaatjes uit de oven
  • Giet een beetje van de olie, die nu naar de tomaat smaakt, in een steelpannetje (ongeveer 3 el. per portie vis)

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen

Doe per eetlepel olie zo'n 4 druppels limoensap in het pannetje.

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen

Roer de dressing goed door elkaar.

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • Leg de zeebaarsfilets op de hete grillplaat
  • Grill ze 6 minuten, 4 à 5 minuten aan de huidkant..

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • 1 à 2 minuten aan de vleeskant

Serveertip

Zeebaars met gestoofde trostomaat en limoen
  • Leg wat schijfjes limoen en een takje bladpeterselie op de borden
  • Leg daar de zeebaars op
  • Werk af met de dressing
  • Serveer met wat zilvervliesrijst
  • Klaar!