Recept van Erik - Masterclass: piepkuiken aan het spit

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Masterclass: piepkuiken aan het spit

Kippetje aan het spit. Altijd lekker. Maar piepkuiken aan het spit - dat is toch nog wel even wat anders. De heerlijke "poussins", want zo heten deze Franse jonge kippetjes, zijn uitermate geschikt voor grillen aan het spit. Ze vormmen een perfect krokant korstje en binnenin zijn ze zacht, smeuïg en oh zo smaakvol. Heerlijk! 

Ingrediënten

2 stuk(s)
per 850g
€ 9,15
1 stuk(s)
€ 1,30
1 scheut Olijfolie
1 tn. Knoflook

Heeft u nog geen kernthermometer?

1 stuk(s)
€ 19,95

Garnituur? kies bijvoorbeeld uit:

1 Home fries
1 Pommes frites (klik voor recept)
800 gram Aardappelpuree (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadspit
Oven met grill
Knoflookpers
Crème-brûléebrander

Stap voor stap

Eerst het piepkuiken ontbenen:

Masterclass: piepkuiken aan het spit
  • Verwarm de oven voor met de grillstand op 200°C
  • Kijk de kuikens even na of ze helemaal goed schoon zijn binnenin
  • U kunt ze vullen met een lik boter, wat zout, wat knoflook. Voor dit recept zijn we gegaan voor puur natuur
  • Rijg de piepkuikens een een schoon spit

Masterclass: piepkuiken aan het spit

Hier en daar kunnen nog pluisjes van veren aan de piepkuikens zitten U kunt deze even verwijderen door er met een crèmebruléebrander langs te gaan. Let er wel op dat u de huid niet beschadigd, dat zou jammer zijn.

Bereiding van de galantines:

Masterclass: piepkuiken aan het spit

Kruid de piepkuikens met peper en zout, met uw eigen rub of met onze meerdanvlees.nl vleeskruidenmix. Knijp er een teentje knoflook over uit uit met de knoflookpers.

Masterclass: piepkuiken aan het spit
  • Een heel dun straaltje olijfolie van voor naar achter, even inwrijven met de vlakke hand en de piepkuikens zijn klaar voor de oven
  • Braad ze aan het spit in 15-20 minuten mooi krokant en gaar van binnen
  • Controleer de kerntemperatuur met een kernthermometer. De temperatuur moet ronde de 65°C zijn in het midden van de dij
  • Klaar!