Recept van - Lamsrack braden in de pan

simpel en lekker - 4 personen

Lamsrack braden in de pan

Lekker lamsrackje. Kan op de grill, kan in de oven, kan ook in de braadpan. Vandaag laten we u even zien hoe.

Kamertemperatuur
Begin met het vlees op kamertemperatuur te brengen. Dit is, zeker voor dik vlees, erg belangrijk, om het risico te vermijden dat u straks binnenin koud vlees heeft, terwijl de buitenkant er prachtig uitziet.

Kernthermometer
Als u precies wilt weten hoe warm de kern van uw vlees is, kunt u twee methodes toepassen. De eerste, de zogenaamde finger test (zie afbeelding)

Finger test

Ingrediënten

Maak een keuze:

2 stuk(s)
per 650g
€ 33,45
2 stuk(s)
per 800g
€ 36,05

En verder:

100 gram Boter
1 stuk(s)
€ 1,30
1 tn. Knoflook
1 takje Tijm
1 takej Rozemarijn
flinke scheut Rode wijn

Heeft u geen kernthermometer?

1 stuk(s)
€ 19,95
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan
Knoflookpers
Zeef
Vleesmes

Stap voor stap

Lamsrack braden in de pan

Laat de lamsrack(s) minstens een uur uit de koelkast liggen. Liever zelfs 2-3. Goed op kamertemperatuur laten komen dus.

Lamsrack braden in de pan

Kruid de lamsracks met uw eigen kruidenmengsel of rub, met peperr&zout. Wij raden ons eigen meerdanvlees.nl-kruidenmengsel aan.

Lamsrack braden in de pan

Knijp een teentje knoflook uit op het vlees met een knoflookpers.

Lamsrack braden in de pan

Houd een kernthermometer bij de hand. Raadpleeg ook onze kerntemperaturentabel. Laat het schuim op de boter wegtrekken maar zorg ervoor dat de boter niet gaat walmen en niet verbrand. U kunt eventueel kiezen voor geklaarde boter, voor het gemak.

Lamsrack braden in de pan

Zet een cocotte of braadpan op hoog vuur en smelt daarin de boter.

Lamsrack braden in de pan

Leg de lamsracks in de pan en schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Laat alle kanten een kleurtje krijgen (ongeveer 1-2 minuten per kant).

Lamsrack braden in de pan

Leg een takje tijm en een takje rozemarijn op het vlees.

Lamsrack braden in de pan

Blus de boter af met een scheut rode wijn (deglaceren). De kans is aanwezig dat een van uw tafelgasten, quasi geïnteresseerd in uw kookkunsten, vanuit de keuken met de fles de huiskamer in is geschoten. Even zoeken dus. Laat de wijn inkoken tot er nauwelijks meer iets van te zien is in de wijn (reduceren).

Lamsrack braden in de pan
  • Verlaag de warmtebron naar middelhoog en sluit de pan af met een deksel.
  • Stoof de racks een minuutje of 15-20 tot ze mooi rosé zijn van binnen. Een kerntemperatuur van 60°C  zou ideaal zijn.
  • Haal de racks uit de pan en laat ze 5 minuten rusten op een snijplank.
  • Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan.
  • Blus de jus af met wat water, laat even reduceren op hoog vuur en stort over in een voorverwarmd kommetje, door een zeefje.

Serveertip

Lamsrack braden in de pan

Snij de racks op in koteletjes of serveer een hele rack, al naar gelang de eetlust van uw tafelgenoten. Lekker hierbij zijn allerlei groenten, bijvoorbeeld spitskool, en lekkere home fries .