Recept van Yvonne - Vlierbloesemwater

Heerlijk verfrissend - Drankje - 2 liter

Vlierbloesemwater

Van de vlierbes wordt jam, vruchtensap en vlierbessenjenever gemaakt. Van de bloesem wordt een infusie getrokken, die ook ingekookt kan worden tot siroop (Eng. Elderflower Cordial, Zw. Fläderblomssaft). Sommige Noord-Amerikaanse Indianenstammen eten de bloesem gefrituurd. U kunt van verse vlierbloesem zelf heerlijk verfrissend vlierbloesemwater maken.

Vlierbesbloesem

Vlierbesbloesem

Het is heel simpel: ga de natuur in, pluk een stuk of 10 schermen van de vlierbloesem. Spoel ze even af en voeg er 2 liter koud water aan toe. Laat een uur of twee minsten in de koelkas staan. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

 

Ingrediënten

2 liter Water
10 schermen Vlierbloesem