Recept van Mats - Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы), Russische ingelegde augurken

Veel lekkerder dan uit een potje - Conserveertechniek - 1 kilo

Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы), Russische ingelegde augurken

Ingeweckte of geconserveerde augurken kennen we allemaal. Een aparte, hele lekkere soort zijn toch wel deze: Russische malosolnye (oftewel weinig gezouten) augurken. Moeilijk is het niet, wel zijn er verschillende wegen die naar Roma (Moskou?) leiden. Sommigen gieten een 3 liter-weckpot op met kokend water. Anderen gebruiken de snelle methode, zoals hier beschreven.

  • Bladeren goed spoelen met water
  • Knoflook schoonmaken
  • Augurken goed wassen onder de koude kraan 
  • Zout, bladeren, knoflook en suiker toevoegen
  • Alles even door elkaar husselen en in een stevige vacuümzak doen

Malosolnye ogurtsy

  • Afsluiten en 3 uur in de koelkast laten staan
  • Klaar!

Ingrediënten

1 kg Verse, rauwe augurken
1 tn. Knoflook
(eventueel) Dillebloesem
(eventueel) Blad van de mierikswortel
1 el. Zout
1 el. Suiker
naar smaak Dille
naar smaak Bladeren van de zwarte bes