Recept van Mats - Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы), Russische ingelegde augurken
Veel lekkerder dan uit een potje - Conserveertechniek - 1 kilo

Ingeweckte of geconserveerde augurken kennen we allemaal. Een aparte, hele lekkere soort zijn toch wel deze: Russische malosolnye (oftewel weinig gezouten) augurken. Moeilijk is het niet, wel zijn er verschillende wegen die naar Roma (Moskou?) leiden. Sommigen gieten een 3 liter-weckpot op met kokend water. Anderen gebruiken de snelle methode, zoals hier beschreven.
- Bladeren goed spoelen met water
- Knoflook schoonmaken
- Augurken goed wassen onder de koude kraan
- Zout, bladeren, knoflook en suiker toevoegen
- Alles even door elkaar husselen en in een stevige vacuümzak doen
- Afsluiten en 3 uur in de koelkast laten staan
- Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Ingrediënten
1 kg | Verse, rauwe augurken | ||
1 tn. | Knoflook | ||
(eventueel) | Dillebloesem | ||
(eventueel) | Blad van de mierikswortel | ||
1 el. | Zout | ||
1 el. | Suiker | ||
naar smaak | Dille | ||
naar smaak | Bladeren van de zwarte bes |