Recept van Mats - Salade vinegret (салат винегрет)

Een klassieker uit de Russische keuken - Voorgerecht - 8-10 personen

Salade vinegret (салат винегрет)

Dit is een variant op de traditionele  Salade Olivier (Russ. Салат ОHoe het ook zij - vinegret mag niet ontbreken op een Russische feestmaaltijd. Hij komt naast alle andere zakuski te staan en wordt met gretigheid genuttigd.

.

Parmentier snijdenParmentier snijden

Stap voor stap

  • Kook de aardappels en de winterpeen beetgaar in de schil. Niet te gaar laten worden, de salade is het lekkerste als er een mooie structuur in zit

Groenten voorbereiden

Groenten voorbereiden

  • Schil ze 

De basissalade

Salade vinegret (салат винегрет)
  • Kook de bieten en ontdoe ze van de schil

Groenten voorbereiden

  • Snij vervolgens de aardappel, de wortel, de bieten, en de augurken parmentier (in zeer kleine blokjes, ongeveer 1x1x1cm)
  • Laat alles goed afkoelen

Bereiding: 

  • Vermeng alle ingrediënten behalve de dille en de peterselie voorzichtig met een spatel in een ruime kom
  • Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Voeg nu ook de olie toe en meng alles goed door

Vlak voordat u opdient:

  • Voeg de peterselie en de dille toe
  • Proef de salade en voeg indien nodig iets zout en peper toe. Voor een extra zuurtje kunt u wat azijn toevoegen

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant