Recept van Mats - Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Ravioli fritti, ricotta e salame - Pastagerecht - 4 personen

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Ravioli is toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland. Meestal zien we ze gekookt maar je kunt ze ook frituren. Hiervoor kiest men een wat hartigere vulling. Bijvoorbeeld deze.

Ravioli fritti
De ingrediënten

Ingrediënten

250 gram
€ 2,45
300 gram Zelfgemaakte pasta (klik voor recept)
1 liter Zonnebloemolie

Salami, bijvoorbeeld een van deze:

½
€ 9,00
½
€ 3,30
½
Salame crudo all'aglio
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Keukenmachine .
Pastamachine .
Pastawieltje .
Vergiet .
Zeef .
Hakmolen

Stap voor stap

Voorbereiding

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Ontdoe de salami van het velletje en snij in grove stukken.

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Doe deze stukken in een hakmolen of foodprocessor en maal zeer fijn.

Ravioli fritti

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Voeg de ricotta toe en maak een samenhangend geheel.

Uitrollen

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami
  • Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta
  • Leg op gelijke afstanden een propje vulling op het deeg. Ongeveer de grootte van een grote knikker is voldoende

 

Vullen

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami
  • Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje)
  • Vouw het deeg dubbel

Ravioli fritti

Bedekken

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belangrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het frituren van de gevulde pasta een rommeltje.

Snijden

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in halve maantjes.

Bereiding

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami
  • Frituur de pasta licht goudbruin in hete zonnebloemolie
  • Laat de ravioli uitlekken op keukenpapier
  • Laat ze iets afkoelen voordat u ze serveert - de vulling kan gloeien heet zijn terwijl de buitenkant al met de hand aan te pakken is. Klaar!

Vegetarisch Dit recept heeft een vegetarische variant. Vervang hiervoor de salami met Parmezaanse kaas of Grana Padano.