Recept van Mats - Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Spaanse traditionele zomersoep - Voorgerecht - 6-8 personen

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Natuurlijk, er zijn weer een miljoen varianten... De ene familie doet het pittiger, de andere zachter. Oma 1 doet er wel basilicum in, oma 2 niet. Je kunt dus variëren. Prima. Bij deze dan maar:)

Mats eet smakelijk

Ingrediënten

1 kilo Mooie rijpe tomaat met volle smaak
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 handje vol blaadjes Basilicum
50 ml Olijfolie
naar smaak Tabasco
naar smaak Zout, peper
1 Komkommer
1 tn. Knoflook
25 ml Rode wijnazijn
50 gram Broodkruim
1 Glas water
handje vol Ijsblokjes

Eventueel:

200 gram Sugo (klik voor recept)

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Blender

Stap voor stap

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Zorg voor verse, smakelijke producten. Mooi is minder belangrijk, het gaat om de intensiteit van de smaak.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Snij een gedeelte van de de groenten in brunoise voor de garnituur.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Doe de rest in een blender.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Voeg de basilicum toe.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Voor een nog mooiere tomatensmaak hebben wij een paar blokjes bevroren sugo (klik voor recept) toegevoegd.

  • Zet de blender aan en voeg eerst azijn toe...

Gazpacho

  • dan olie

Gazpacho

  • dan water

Gazpacho

 

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Proef en breng op smaak met zout, peper en Tabasco.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Voeg ijsklontjes toe, samen met het broodkruim en draai de blender tot een smeuïg geheel ontstaat.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Proef een laatste keer en pas de smaak nog aan indien nodig. Uw gazpacho mag op de borden.

Serveertip

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Het is leuk om uw gazpache een extra biteen een vrolijke presentatie  te geven door de borden op te maken met de brunoise van de groenten.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant