Recept van Mats - Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Spaanse traditionele zomersoep - Voorgerecht - 6-8 personen

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Natuurlijk, er zijn weer een miljoen varianten... De ene familie doet het pittiger, de andere zachter. Oma 1 doet er wel basilicum in, oma 2 niet. Je kunt dus variëren. Prima. Bij deze dan maar:)

Mats eet smakelijk

Ingrediënten

1 kilo Mooie rijpe tomaat met volle smaak
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 handje vol blaadjes Basilicum
50 ml Olijfolie
naar smaak Tabasco
naar smaak Zout, peper
1 Komkommer
1 tn. Knoflook
25 ml Rode wijnazijn
50 gram Broodkruim
1 Glas water
handje vol Ijsblokjes

Eventueel:

200 gram Sugo (klik voor recept)

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Blender

Stap voor stap

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Zorg voor verse, smakelijke producten. Mooi is minder belangrijk, het gaat om de intensiteit van de smaak.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Snij een gedeelte van de de groenten in brunoise voor de garnituur.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Doe de rest in een blender.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Voeg de basilicum toe.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Voor een nog mooiere tomatensmaak hebben wij een paar blokjes bevroren sugo (klik voor recept) toegevoegd.

  • Zet de blender aan en voeg eerst azijn toe...

Gazpacho

  • dan olie

Gazpacho

  • dan water

Gazpacho

 

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Proef en breng op smaak met zout, peper en Tabasco.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Voeg ijsklontjes toe, samen met het broodkruim en draai de blender tot een smeuïg geheel ontstaat.

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Proef een laatste keer en pas de smaak nog aan indien nodig. Uw gazpacho mag op de borden.

Serveertip

Andalusische gazpacho - koude zomersoep

Het is leuk om uw gazpache een extra biteen een vrolijke presentatie  te geven door de borden op te maken met de brunoise van de groenten.