Recept van Erik - Stoofpeertjes

Lekker bij wild - Bijgerecht - 4 peertjes

Stoofpeertjes

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht. Gebruik voor het maken van gestoofde peren ook echt peren die bestemd zij voor het stoven, zoals de Catillac of de Gieser Wildeman.

Bereiding:

  • Schil de stofpeertjes
  • Hol ze aan de onderkant kegelvormig uit om het klokhuis te verwijderen
  • Kook de peertjes zacht in de rode wijn, de suiker, de anijs en (eventueel) het vlierbessenconcentraat. Dit duurt ongeveer 1,5 uur.  Klaar!

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 Gieser Wildeman
4 Catillac
4 Andere stoofpeer

En verder:

120 ml Rode wijn
3 el. Suiker
1 Steranijs
1 blokje Vlierbessenconcentraat (evt.) (klik voor recept)