Recept van Yvonne - Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)

Ook als voor- of bijgerecht! - Risotto - 4 personen

Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)

Voorbereiding:

Maak een mooie visfumet zoals aangegeven in ons aparte recept.

Ingrediënten

500 ml Visbouillon (klik voor recept)
1 Sjalot
300 gram
€ 4,60
100 ml Witte wijn
naar smaak Zout en fijne peper
40 gram Boter
200 gram
€ 5,95
200 gram
€ 6,80
Producten

Stap voor stap

Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)

Stoof de fijn gesnipperde sjalot in wat boter op laag vuur tot ze doorzichtig worden.

Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)

Voeg nu de rijst toe.

Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)
  • Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant
  • Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft
  • Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat

Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)

Als de rijst beetgaar is de gesnipperde gerookte zalm toevoegen en voorzichtig door de risotto scheppen.

Risotto met gerookte zalm (risotto al salmone affumicato)
  • Vervolgens doen we hetzelfde met de mascarpone
  • Nu even een klontje ijskoude boter door de risotto roeren (mantegare)
  • Nu kunt u hem op smaak brengen met wat zout (en eventueel peper). Klaar!

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.