Recept van Yvonne - Sukade op zijn oud-Hollands

Grootmoeders tijd... - Hoofdgerecht - 8 personen

Sukade op zijn oud-Hollands

Zo maakte mijn oma het altijd. U kunt beginnen met een heel stuk sukade of met sukadelappen, wat u wilt.

Yvonne eet smakelijk

Yvonne eet smakelijk

Ingrediënten

Maak en keuze:

2 stuk(s)
per 1000g
€ 20,20
1 stuk(s)
per 2000g
€ 26,20
8 stuk(s)
per 200g
€ 3,05
1 stuk(s)
per 2000g
€ 56,10
1 stuk(s)
per 2200g
€ 49,25

En verder:

flink stuk Boter
3 Kruidnagel
4 el. Azijn
4 bl. Laurier
1 stuk(s)
€ 1,30
500 g Ui
500 ml Runderbouillon (klik voor recept)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Braadpan

Stap voor stap

Sukade op zijn oud-Hollands

Zo komt het vlees bij u aan. Netjes vacuüm verpakt.

Sukade op zijn oud-Hollands

Haal het uit de verpakking en laat het op kamertemperatuur komen. U zult zien dat het vlees rood kleurt omdat er weer zuurstof bijkomt.

Sukade op zijn oud-Hollands

Kruid het vlees met onze meerdanvlees.nl kruidenmix of met peper en zout.

Sukade op zijn oud-Hollands

Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur.

Sukade op zijn oud-Hollands

Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en

Sukade op zijn oud-Hollands

daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstja.

Sukade op zijn oud-Hollands

Haal het vlees nu uit de pan en leg apart.

Sukade op zijn oud-Hollands

Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter.

Sukade op zijn oud-Hollands

Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden.

Sukade op zijn oud-Hollands

Voeg de laurier en de kruidnagelen toe. Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen.

Sukade op zijn oud-Hollands

Nu mag de azijn erbij.

Sukade op zijn oud-Hollands

Wij hebben het geheel overgebracht naar een tweede, kleinere braadpan.

Sukade op zijn oud-Hollands

Het vlees kan op het uienmengsel.

Sukade op zijn oud-Hollands

De bouillon erbij...

Sukade op zijn oud-Hollands

... tot alles driekwart onder staat.

Sukade op zijn oud-Hollands

Deksel op de pan en aan de kook brengen.

Sukade op zijn oud-Hollands

4 uur in de oven op 160 °C (half zo lang als u met sukadelappen bent gestart). Klaar!

Serveertip:

Sukade op zijn oud-Hollands

De jus kunt u nog even wat dikker krijgen door hem met een witte roux (klik voor recept) of beetje bloem te binden. Heerlijk bij hutspot.