Recept van Erik - Cordon Bleu rollade

Een knipoog naar de bekende Parijse koksopleiding - Hoofdgerecht - 4-6 personen

Cordon Bleu rollade

Wie kent de Cordon Bleu nou niet? Een blauw lintje (want dat betekent het), een van de meest begeerde onderscheidingen van aanstormend culinair talent in Frankrijk en ver daarbuiten. Naar deze ambitieuze knapen en meiden is de Cordon Bleu vernoemd, een met kaas en ham gevulde kipschnitzel die menig verhemelte heeft bekoord. 

Rollade??
Jazeker! Je kunt in principe ook een rollade maken die gevuld is met kaas en ham. En wel van verschillende soorten vlees ook. Bekijk hier dit leuke receptje.

Voorbereiding:

  • Oven voorverwarmen op 150 graden Celsius.
  • De filet even nakijken op onregelmatigheden (zeentjes, vliesjes).
  • Aan de lange kant op 1/3 hoogt insnijden tot bijna aan de rand en openklappen.
  • De filet op z'n kop draaien en weer op 1/3 hoogte insnijden, bijna tot aan de rand. Zo houdt u een mooie grote lap over.
  • Kruid deze naar smaak met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix of met zout (niet te veel) en peper.
  • Leg de plakken kaas en ham op de kruiden: eerst kaas, dan ham, dan weer kaas. 
  • Rol de rollade strak en bind hem af met rolladetouw. 

Bereiding:

  • De rollade braden op lage temperatuur tot 68 ºC in de kern in de oven van 150 graden. 
  • Uit de oven halen en 5-6 minuten laten rusten voor het aansnijden.

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 1500g
€ 16,35
2 stuk(s)
per 900g
€ 12,40

En verder:

1 stuk(s)
€ 1,30
naar behoeven Boter
1 stuk(s)
per 160g
€ 4,05
Kernthermometer
€ 19,95
150 g Franse Emmental
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Rolladetouw
Rollademarker
Braadslee
Oven