Recept van Yvonne - Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Iets voor Halloween? - Voorgerecht - 4 personen

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Yvonnen eet smakelijk

Ingrediënten

Maak een keuze:

1 stuk(s)
per 1000g
€ 12,45
150 gram
per 100g
€ 1,35
150 gram
per 250g
€ 3,05
150 gram
per 100g
€ 1,55
150 gram
per 100g
€ 1,85

En verder:

1-1,5 kg Middelgrote pompoen
150 gram Bimi
naar smaak Zout
150 g Haricots verts
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Staafmixer
Faitout

Stap voor stap

Pompoen snijden

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Dit is eigenlijk het moeilijkste gedeelte van het recept: pompoen heeft een harde, stugge schil. Werken met een dunschiller levert meestal geen goed resultaat op; snijden met een keukenmes is niet zonder risico en vergt aardig wat kracht. Hoe dan ook - u moet er doorheen... Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en de draden, verwijder de schil en snij het vlees in niet al te grote stukken.

Langzaam stoven

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Leg de stukken pompoen in een faitout of soeppan en zet op een laag vuurtje. 

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Voeg water toe, niet teveel want de pompoen laat zelf ook vocht los tijdens het garen. Ook niet te weinig want anders loopt u kans dat de pompoen aanbrandt. Sluit af met een deksel en laat de pompoenstukken langzaam garen, een minuut of 10. Blijf water toevoegen als de pompoen droog komt te staan.

De bimi

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Ondertussen:

  • De stelen van de bimi (ook wel aspergebroccoli) in plakjes snijden.
  • De bloemen hakken (niet al te fijn). 
  • De rookworst in plakjes snijden
  • De haricots verts schoonmaken en half doorsnijden (korter maken).

Pureren

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts

Als de pompoen goed gaar is kunt u de stukken pureren tot een mooie gladde massa.

Water toevoegen

Pompoensoep met bimi, rookworst en haricots verts
  • Voeg nu water of bouillon toe tot u een lekker gebonden soep krijgt. Niet te dun, niet te dik.
  • Voeg de gesneden groenten toe.
  • Sluit de pan weer af met een deksel en laat weer een minuut of 6 pruttelen, tot de haricots gaar zijn.
  • Voeg nu de worst toe.
  • Breng de soep op smaak met zout. Klaar!

 HalloweenDit recept is een goede suggestie voor halloween.