Recept van Yvonne - Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Ook als voor- of bijgerecht! - Voorgerecht - 4 personen

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Ingrediënten

300 gram
€ 4,60
500 ml Brodo vegetale (groentenbouillon - klik voor recept)
1 Venkel
1 Sjalot
100 ml Champagne of witte wijn
naar smaak Zout en fijne peper
40 gram Boter
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Vleespen

Stap voor stap

Voorbereiding:

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Maak een mooie brodo vegetale (groentenbouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Kook de venkel in zijn geheel beetgaar. Probeer met een lardeernaald of breinaald of hij ook binnen mooi mals is.

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Hak de venkel en de rauwe sjalot fijn

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel).

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar.

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Blus af met de Champagne

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Voeg de gestoofde venkel toe en blijf even roeren.

Risotto met venkel (risotto al finocchio)
  • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
  • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentenbouillon toe
  • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
  • Breng op smaak met zout en peper

Serveertip

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Rasp een klein beetje Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto. Serveer af, als u het helemaal volgens het plaaatje wil doen, met een paar dunne plakjes gestoofde bleekselderij.

Wijntip

Risotto met venkel (risotto al finocchio)

Deze risotto is enorm verfijnd van smaak. Een witte wijn zonder hout, licht en aan de droge kant, vindt hier zijn beste kompaan. Een lichte rosé kan ook.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.