Recept van Erik - Steak met mascarpone-aardappel en snijbonen

Hoofdgerecht - 4 personen

Steak met mascarpone-aardappel en snijbonen

Voorbereiding:

  • Haal het vlees minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. 
  • Was de snijbonen en snij ze in grove, gelijkmatige stukken.
  • Kook ze 3 minuten in zout water, giet ze af en stop het garingsproces (en de verkleuring van het groen) door ze onder te dompelen in ijskoud water. (Blancheren)
  • Giet weer af en laat goed uitlekken.
  • Vermeng de Mascarpone en de peterselie met elkaar en breng op smaak met zout.

Bereiding:

  • Kruid het vlees met onze meerdanvlees.nl-kruidenmix. Kook de aardappels in ruim zout water.
  • Besmeer beide kanten van het vlees met olijfolie.
  • Leg de steaks op een bakplaat, grillrooster, of in een lege, gloeiend hete koekenpan en grill ze 4 minuten aan beide zijden (5 minuten als u van meer medium vlees houdt).
  • Haal ze uit de pan en laat ze even rusten.
  • Giet de aardappels af, maak er aan de bovenkant een kruis in.
  • Leg daarin het mascarponemengsel.
  • Laat de snijbonen opkomen in een steelpannetje met een klein beetje boter tot ze warm zijn.  Klaar!

Wijntip: 
Een mooie stevige Beaujolais. Een Morgon bijvoorbeeld.

 .

.

.

 

erik eet smakelijk

erik signatuur

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 200g
€ 11,70
4 stuk(s)
Ossenhaaspunten biologisch
per 200g
4 stuk(s)
per 200g
€ 10,30
4 stuk(s)
per 200g
€ 10,65
4 stuk(s)
per 200g
€ 5,50
4 x 200 gram
per 1000g
€ 31,80
8 stuk(s)
per 100g
€ 4,90
4 stuk(s)
per 200g
€ 11,65
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,60
4 x 200 gram
per 2000g
€ 74,20
4 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 250g
€ 10,55
4 x 250 gram
per 1000g
€ 38,80
4 x 250 gram
per 1000g
€ 29,50
4 stuk(s)
per 250g
€ 7,80
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,20
4 x 200 gram
per 400g
€ 11,55
4 stuk(s)
per 200g
€ 8,30
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,75
4 stuk(s)
per 200g
€ 5,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 4,50
4 stuk(s)
per 200g
€ 6,10
4 x 200 gram
per 1500g
€ 31,05
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,75
4 stuk(s)
per 200g
€ 12,00
4 stuk(s)
per 225g
€ 8,95

En verder:

naar behoeven Geklaarde boter (klik voor recept)
naar smaak Zout & peper uit de molen
1 stuk(s)
€ 1,30
400 gram Snijbonen
2-4 el.
€ 6,80
4 Grote nieuwe aardappels
1 el. Vers gehakte peterselie
naar behoeven Olijfolie
Producten