Recept van Erik - Ravigote

(Soms ook wel ravigottesaus) - Basisrecept - Halve liter

Ravigote

Ravigote (of ravigottesaus in minder onderlegde kringen) is een simpele suas op basis van vinaigrette. De naam heeft te maken met het Franse werkwoord« revigorer », opmonteren, waarschijnlijk omdat hij aan de zure kant is. Er zijn verschillende versies. De meesten bevatten azijn, sjalotten of uien, kappertjes en verschillende tuinkruiden zoals bieslook, dragon, peterselie, kervel.

Ravigote wordt veel geserveerd bij vis, eieren en allerlei gerechten in gelei of aspic (kopkaas, hersenen, zult).

Ingrediënten

30 gram Sjalot
1 el. Kappertjes, fijngehakt
2 el. Vers gehakte peterselie
1 el. Gehakte zure augurk
naar smaak Peper
6 el. Arachideolie
2 el. witte wijnazijn
2 el. Bieslook
naar smaak Zout

Stap voor stap

Bereiding

  • Hak de sjalot heel fijn
  • Vermeng de olie en de azijn, als in een vinaigrette
  • Vermeng alle ingrediënten en maak een samenhangende saus
  • Laat koel staan tot u de saus nodig heeft

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant