Recept van Yvonne - Stamppotje van raapstelenblad en peterseliewortel

Een heerlijk seizoensgerecht - Hoofdgerecht - 4 personen

Stamppotje van raapstelenblad en peterseliewortel

Een uitgekeinde combinatie van zoet, zuur, bitter en hartig. Heerlijk bij allerlei gerechten met gestoofd vlees.

Benodigdheden voor
4 personen:

Ingrediënten:       Keukengerei:
1 kg raapstelen   Timbaaltjes
1 kg peterseliewortel    
    zout&peper    

Voorbereiding:

Stap 1:
Neem grote raapstelen. Hiervan is het blad iets aan de bittere kant. Dat komt voor dit bijgerechtje juist mooi uit. Was alles grondig.

Stap 2:
Scheid het blad van de stelen.Bewaar de stelen voor een andere bestemming (ook hier is een heerlijk stamppotje mee te maken, stamppot aardappelen en raapstelen).

Stap 3:
Schil de peterseliewortel en snij deze in gelijke blokjes opdat ze allemaal even snel garen.

Stap 4:
Kook de peterseliewortel in ruim water met wat zout tot hij gaar is, ongeveer 10 minuten.
Stap5:
Giet de peterseliewortelblokjes af.
Stap 6:
Zet de raapstelenbladeren met aanhangend water in een ruime pan op matig vuur.
Stap 7:
Zodra de bladen iets beginnen te slinken voegen we het citroensap toe.
Stap 8:
Breng op smaak met wat zout.
Stap 9:
Laat zo veel mogelijk van het vocht verdampen.
Stap 10:
Laat de bladeren uitlekken in een zeef, stort ze op een snijplank en hak ze, redelijk grof.
Stap 11:
Voeg de peterseliewortel toe.
Stap 12:
Prak het geheel met een vork. Het mengsel hoeft niet mooi glad te worden. Voeg een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
Stap 13:
Doe de stampot eventueel in een timbaal om een leuke presentatie te krijgen. Stort de timbaaltjes uit op de borden.

Ingrediënten