Recept van Erik - Sabayon

Een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond - Nagerecht - 6 personen

Sabayon

Een prachtig dessert voor een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond. Sabayon. Ook wel op z'n Italiaans - Zabaglione. Gewoonweg heerlijk!!

  • Splits de eieren
  • Zet een sabayonbol (of een steelpan) in een grotere pan met water dat net onder de kook wordt gehouden (bain Marie).
  • Klop de dooiers met de suiker tot een luchtige en vrij bleke massa ontstaat.
  • Voeg de wijn toe.
  • Verwarm het geheel au bain marie onder voortdurend kloppen tot het geheel mooi schuimig en homogeen is.
  • Giet de sabayon in glazen of bakjes
  • Sabayon kunt u warm of koud serveren

sabayon

Ingrediënten

6 Eierdooiers
6 el. Suiker
10 el. Witte wijn

Fruit:

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garde
Bain-marie
Zabaglionebol of sabayonbol

Stap voor stap

Wijntip:

Sabayon

Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij dit dessert kunt u het beste een zoete Muscaatwijn serveren.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Oud en Nieuw Iets voor Oudejaar ?