Recept van Erik - Sabayon

Een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond - Nagerecht - 6 personen

Sabayon

Een prachtig dessert voor een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond. Sabayon. Ook wel op z'n Italiaans - Zabaglione. Gewoonweg heerlijk!!

  • Splits de eieren
  • Zet een sabayonbol (of een steelpan) in een grotere pan met water dat net onder de kook wordt gehouden (bain Marie).
  • Klop de dooiers met de suiker tot een luchtige en vrij bleke massa ontstaat.
  • Voeg de wijn toe.
  • Verwarm het geheel au bain marie onder voortdurend kloppen tot het geheel mooi schuimig en homogeen is.
  • Giet de sabayon in glazen of bakjes
  • Sabayon kunt u warm of koud serveren

sabayon

Ingrediënten

6 Eierdooiers
6 el. Suiker
10 el. Witte wijn

Fruit:

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Garde
Bain-marie
Zabaglionebol of sabayonbol

Stap voor stap

Wijntip:

Sabayon

Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij dit dessert kunt u het beste een zoete Muscaatwijn serveren.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant