Recept van Matz - Wiener Erdapfelsalat
Kartoffelsalat of z'n Weens - Bijgerecht - 1 kilo

Een heel simpel receptje voor het maken van een aardappelsalade op zijn Weens: echte Kartoffelsalat, zoals ie hoort bij een lekkere, sappige eigengemaakte Wiener Schnitzel (klik voor recept).
Ingrediënten
1 kilo | Vastkokende aardappels | ||
1 | Middelgrote ui | ||
30 gram | Boter | ||
1 el. | Fijne mosterd | ||
70 ml | Witte wijnazijn | ||
1 el. | Zonnebloemolie | ||
naar smaak | Zout | ||
200 ml | Groentebouillon (klik voor recept) | ||
paar takjes | Peterselie |
Benodigdheden
Wat | Hoeveel | ||
---|---|---|---|
Vershoudfolie | |||
Sauteuse | |||
Faitout |
Stap voor stap
Koken

Kies een stevige aardappel. Kook de aardappels in de schil tot beetgaar in zout water. Niet te zacht dus.
Afkoelen en schillen

Laat de aardappels afkoelen en schil je voorzichtig.
Snijden

Snij de aardappels in schijfjes van een halve centimeter.
Ui aanfruiten
Fruit de ui lichtjes in wat boter
Afblussen en reduceren
- Afblussen met de azijn en
- meteen daarna de groentebouillon toevoegen
- Op middelhoog vuur laten inkoken (3 minuten ongeveer)
Spatelen
- Voeg het warme uimengsel bij de aardappels
- Spatel heel voorzichtig door elkaar met een zachte spatel.
Olie

- Scheutje olie erbij
- Nogmaals voorzichtig mengen
- minstens 1,5 uur laten staan op een koele plek, afgedekt met huishoudfolie
Serveertip

Net voor het opdienen even doormengen en afgarneren met gehakte peterselie. Als u de salade langer dan 3 uur van tevoren maakt is het goed wat meer marinade te gebruiken. De salade heeft de neiging droog te worden op den duur. Heerlijk met Wiener Schnitzel. Klik hier voor het recept.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant