Recept van Erik - Gekonfijte varkenswangen

UIt de traditionele Franse keuken - Hoofdgerecht - 4 personen

Gekonfijte varkenswangen

Bereiding:

  • Leg de wangen in een braadslee of op een bakblik en bruin ze snel onder de grill van een hete oven (200-225 graden)
  • Breng ze op smaak naar eigen inzicht met zout en een klein beetje peper
  • Leg ze in een cocotte of braadpan
  • Giet het ganzenvet er overheen (eendenvet mag ook) 
  • Zet op het vuur en laat een uur koken (het vet moet bubbelen)
  • Stort het geheel over in een pot of terrine, liefst met deksel
  • Laat minstens 3 dagen konfijten. Mag in de koeling maar op kamertemperatuur is het effect beter. Wel de kat uit de buurt houden...

Tips:

  • Lekker, opgewarmd en geserveerd met wat linzen en/of wat aardappeltjes, gebakken in het konfijtvet. 
  • U kunt deze varkenswangen ook conserveren in weckpotten. Hoe langer ze staan, des te lekkerder worden ze!

Menusuggestie:
Probeer dit recept eens: 

Gekonfijte varkenswang met groentenrijst

Gekonfijte varkenswang met groentenrijst

Ingrediënten

Maak een keuze:

1200 gram
per 2000g
€ 55,10
1200 gram
per 1000g
€ 11,75
320 gram (minimum)
€ 15,15
naar smaak Zout & peper uit de oven
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Cocotte
Braadslee
Oven
Terrine