Recept van Erik - Gekonfijte varkenswangen
UIt de traditionele Franse keuken - Hoofdgerecht - 4 personen

Bereiding:
- Leg de wangen in een braadslee of op een bakblik en bruin ze snel onder de grill van een hete oven (200-225 graden)
- Breng ze op smaak naar eigen inzicht met zout en een klein beetje peper
- Leg ze in een cocotte of braadpan
- Giet het ganzenvet er overheen (eendenvet mag ook)
- Zet op het vuur en laat een uur koken (het vet moet bubbelen)
- Stort het geheel over in een pot of terrine, liefst met deksel
- Laat minstens 3 dagen konfijten. Mag in de koeling maar op kamertemperatuur is het effect beter. Wel de kat uit de buurt houden...
Tips:
- Lekker, opgewarmd en geserveerd met wat linzen en/of wat aardappeltjes, gebakken in het konfijtvet.
- U kunt deze varkenswangen ook conserveren in weckpotten. Hoe langer ze staan, des te lekkerder worden ze!
Menusuggestie:
Probeer dit recept eens: