Recept van - Roti met kip masala

Uit de Surinaamse keuken - 4 personen

Roti met kip masala

Roti is eigenlijk gewoon het Hindische woord voor brood. Toch kennen wij de term beter als een gerecht, geserveerd met roti(platen), van die dunne deegpannenkoeken. Dat gerecht komt de Nederlandse cultuur binnen vanuit Suriname, en daar is het ontstaan door Hindoestaanse invloeden. Het gerecht roti bestaat in verschillende varianten. Dit is de variant met kip en masalakruiden. Voor dit recept hebben we (zie afbeeldingen) eens vegetarische kipvervanger gebruikt. Niet zo raar eigenlijk, want een groot gedeelte van de Hindoestanen is vegetariër. Maar kip masala kan natuurlijk minstens zo goed met kip. Zie ingrediëntenlijst.

Mats eet smakelijk

Mats eet smakelijk

Ingrediënten

4-8 Roti (platen - klik voor recept)

Maak een keuze:

200 gram
€ 4,65
200 gram
per 500g
€ 4,20
2 stuk(s)
€ 2,20
2 stuk(s)
per 160g
€ 0,80
2 stuk(s)
€ 2,55
200 gram Vegetarische kipstukjes

En verder:

200 gram Kousenband
1-2 Uien in halve ringen
2 el. Garam masala
2 tl. Knoflook uit de pers
3 tn. Knoflook
125 ml Groentebouillon (klik voor recept)
4 el. Olie
125 gram Vastkokende aardappel
2 Eieren
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Knoflookpers
Sauteuse
Faitout

Stap voor stap

Voorbereiding

Roti met kip masala
  • Afhankelijk van waarmee u start: Snij het vlees van het bot, haal het vel eraf en snij in gewenste stukken.
  • Maak een "papje" van de masalakruiden, de tomatenpuree, de knoflook en een flinke scheut groentenbouillon. Breng op smaak met zout.
  • Kook de aardappelen beetgaar
  • Kook de eieren hard en pel ze
  • Snij de ui in halve ringen
  • Snij de kousenband op maat 

Roti met kip masala

Zet de ui op met wat olie en laat iets aanfruiten 

Roti met kip masala

Voeg het vlees toe en schroei lichtjes dicht

Roti met kip masala

Stort het vlees en de uien over in een andere, wat ruimere pan

Roti met kip masala

Voeg de kousenband toe en laat even bakken

Roti met kip masala

Doe nu de beetgare aardappel erbij

Roti met kip masala
  • Vervolgens de grof gehakte hard gekookte eieren en
  • laat alles even goed bakken
  • blijf goed omscheppen

Roti met kip masala
  • Voeg nu het kruidenpapje toe
  • Verlaag de hittebron 
  • Laat het geheel 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje
  • pas op voor aanbranden

Roti met kip masala

Mocht het te droog worden, nog wat water of groentenbouillon toevoegen. 

Roti met kip masala

Nog even laten pruttelen, op smaak brengen met zout en peper en klaar!

Serveertip:

Roti met kip masala

Serveer dit gerecht met de rotiplaten. U kunt ze kopen in de supermarkt maar zelf maken is natuurlijk veel leuker (zie recept)

Wijntip:

Roti met kip masala

Grapje zeker? Biertje natuurlijk! Liefst een Parbootje:)

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant