Recept van Erik - Visfilet met lime

Recept met een ster - Hoofdgerecht - 4 personen

Visfilet met lime

Bereiding:

  • Zout de filets.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur; arroseer (giett steeds met een lepel een beetje boter uit de pan over de filets).
  • Haal de filets uit de pan en laat ze op een niet al te koude plaats rusten.
  • Doe het sap van de limes bij de boter in de pan.
  • Trek met een citroentrekker een paar sliertjes van de schil van de limoenen. Leg de visfilets op de borden, giet de limoenboter eroverheen en versier met de limoensliertjes. Klaar!

Wijntip:
Witte droge wijn. Een niet al te “vette” witte Bourgogne past prima. Een Italiaanse Gavi uit Veneto is ook een aanrader.

Ingrediënten

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 150g
€ 4,95
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,55
4 stuk(s)
per 150g
€ 4,20
4 stuk(s)
per 150g
€ 5,85
4 stuk(s)
per 110g
€ 3,90

En verder:

naar smaak Peper
naar smaak Zout
50 gram Geklaarde boter (klik voor recept)
2 Limoen (lime)
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Zesteur (citroentrekker)