Recept van Yvonne - Stamppotje van raapstelen en aardappel

Een uitgekiende combinatie van zoet, zuur, bitter en hartig - Hoofdgerecht - 4 personen

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Ingrediënten

400-500 g Raapstelen
1-1,5 kg Kruimige aardappel
1 Boter
naar smaak Zout & peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Stamper

Stap voor stap

Neem grote raapstelen. Was alles grondig. Scheid het blad van de stelen. Bewaar de bladeren voor een andere bestemming (ook hier is een heerlijk stamppotje mee te maken, stamppot raapstelenblad en peterseliewortel).
 

Stoof de raapstelen in wat boter op een laag pitje tot ze gaar zijn. Voeg af en toe een lepel water toe om ze niet aan te laten bakken.
 

Schil en kook de aardappelen in zout water.

Voeg de bestanddelen bijeen en stamp de stamppot door elkaar.

Breng op smaak met een klontje boter, peper en zout.