Recept van Yvonne - Stamppotje van raapstelen en aardappel

Een uitgekiende combinatie van zoet, zuur, bitter en hartig - Hoofdgerecht - 4 personen

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Ingrediënten

400-500 g Raapstelen
1-1,5 kg Kruimige aardappel
1 Boter
naar smaak Zout & peper

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Stamper

Stap voor stap

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Neem grote raapstelen. Was alles grondig. Scheid het blad van de stelen. Bewaar de bladeren voor een andere bestemming (ook hier is een heerlijk stamppotje mee te maken, stamppot raapstelenblad en peterseliewortel).
 

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Stoof de raapstelen in wat boter op een laag pitje tot ze gaar zijn. Voeg af en toe een lepel water toe om ze niet aan te laten bakken.
 

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Schil en kook de aardappelen in zout water.

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Voeg de bestanddelen bijeen en stamp de stamppot door elkaar.

Stamppotje van raapstelen en aardappel

Breng op smaak met een klontje boter, peper en zout.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant