Recept van Mats en Yvonne - Sunday Afternoon Bash

Worstje, polenta, sugo, en grillaardappel - Barbecuerecept - 10 personen

Sunday Afternoon Bash

Lekker tekeer gaan in de tuin. Haal alles uit uw buitenkeuken. Yes!

Voorbereiding:

  • Maak een mooie polenta. Gebruik snelklare polenta. Volg de instructies op het pak.
  • Maak een mooi sugo. Volg het recept.
  • Maak een lekkere peperonata. Volg het recept.

polenta

Polenta

Ingrediënten

Maak een keuze:

10 stuk(s)
€ 3,75
20
€ 6,45
20 stuk(s)
€ 1,45
20 Witte pens
1 stuk(s)
€ 24,95
2 stuk(s)
€ 10,15
8 stuk(s)
per 270g
€ 2,80
1 stuk(s)
€ 20,20
20 stuk(s)
€ 1,10
20 stuk(s)
€ 1,20
20 stuk(s)
€ 1,10
20 stuk(s)
€ 1,30

En verder:

10 Roseval aardappel
paar takjes Rozemarijn
500 ml Sugo, Italiaanse tomatensaus
1 Olijfolie
100 gram p.p. Polenta
1 kg Peperonata - gestoofde paprika op zijn Italiaans (klik voor recept)
lekker veel Parmezaanse kaas
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Barbecue - BBQ
Barbecuegereedschap

Stap voor stap

Sunday Afternoon Bash
  • Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten tot ze beetgaar zijn
  • Snij de aardappelen overlangs doormidden.
  • Smeer de snijkant in met olijfolie
  • Leg ze face down op een matig hete grill
  • Bedek ze met rozemarijntakken
  • Rangeer de worstjes op de grill

Sunday Afternoon Bash

Barbecue er op los tot de worstjes gaar zijn en de aardappel een mooi kleurtje heeft.

Sunday Afternoon Bash

Serveer de worsten met een beetje polenta. Doe daar een lik sugo overheen en garneer de sugo af met vers geraspte Parmezaanse kaas. Geef er als bijgerecht peperonata bij.