Recept van Yvonne - Fleischkäse

Uit de Duitse traditionele keuken - Hoofdgerecht - 6-8 personen

Fleischkäse

Soms loop je in Duitsland op de markt en dan kom je bij zo'n standje waar ze een broodje Fleischkäse (ook wel Leberkäse)verkopen. Heerlijk! Echt zo'n "guilty pleasure" die hoort bij een dagje Duitsland. Ook in de supermarkten is Fleischkaese verkrijgbaar, als halffabrikaat. Maar wat blijkt nou? Het is hartstikke makkelijk zelf te maken! Hier een recept. Let wel - de kruidensamenstelling verandert van slager tot slager.

Bereiding

  • Vermaal het vlees in uw gehaktmolen. Gebruik een 3mm-schijf 
  • Plaats het voor 30 minuten in de diepvries
  • Vermeng het vlees vervolgens met de kruiden en het zout
  • Vermaal het vlees in de food processor of hakmolen op hoge snelheid (1-2 minuten)

fleischkaese

  • Voeg nu de ijssneeuw (heel fijn gemalen crushed ice) toe en vermaal alles weer snel tot een egale massa

Fleischkaese

  • Stort het mengsel in een van tevoren ingevette en steenkoude cakevorm
  • Met een spatel in vorm boetseren en voorzien van groeven of een ruitjesmotief aan de bovenkant (niet te diep).

Fleischkaese

  • In een voorverwarmde oven plaatsen en 90 minuten garen op 160 graden. Eventueel 5 minuten voor einde de grill even aanzetten voor een donkerder korstje bovenop. Klaar!

Ingrediënten

Maak een keuze:

600 gram
per 500g
€ 5,60
3 stuk(s)
per 200g
€ 3,05
3 stuk(s)
per 200g
€ 3,05
600 gram
per 1000g
€ 12,25
600 gram
per 2000g
€ 23,85

Maak een keuze:

4 stuk(s)
per 100g
€ 1,35
4 stuk(s)
per 150g
€ 2,15
600 gram
per 4000g
€ 47,00
600 gram
per 3500g
€ 41,10

En verder:

25 gram Colorozozout
0,5 tn. Knoflook
0,5 gram Paprikapoeder
3 gram Mosterdzaad
0,5 gram Pimentpoeder
0,5 gram Kardemompoeder
1 gram Witte peper
0,5 gram Gemberpoeder
300 gram Crushed ice
Producten

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Gehaktmolen
Hakmolen
Bakvorm